facebook-pixel
Recipe Search ResultsΖύμη για τουίλ
Ab logo
  • Ζύμη για τουίλ
Ζύμη για τουίλ

Ζύμη για τουίλ

by Σιμόνη Καφίρη
Easy
31'- 60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Start cooking

Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλων και τα κοσκινίζετε. Χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνετε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα. Το αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Παίρνετε από το μίγμα με κουτάλι της σούπας και το ρίχνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι.Για να το απλώσετε ευκολότερα και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό βουτάτε το κουτάλι σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4-5 λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και τα αφήνετε στη λαδόκολλα για 1 λεπτό πριν τα ξεκολλήσετε προσεχτικά με σπάτουλα. Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Pancake Day
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 4 servings