facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚαρυδόπιτα
Ab logo
  • Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 ασπράδια αβγού
  • 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 ασπράδια αβγού

Start cooking

Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα αδειάζουμε στο μίγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να γίνει μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings