facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα
Ab logo
  • Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα
Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

Μίνι σουφλέ μήλου σερβιρισμένο με καραμελωμένα μήλα

by Τίνα Webb
Hard
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 6 μεγάλα μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 3 κρόκος αυγού
  • 3 (για τα καραμελωμένα μήλα) μήλα
  • λίγη άχνη για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 6 μεγάλα μήλα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 3 κρόκος αυγού
  • 3 (για τα καραμελωμένα μήλα) μήλα
  • λίγη άχνη για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC. Κόβετε την κορυφή του μήλου και αφαιρείτε τη σάρκα του με ένα κουταλάκι, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό περιθώριο. Με ένα πινελάκι περνάτε με χυμό λεμόνι τις κομμένες άκρες του μήλου για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τη σάρκα των μήλων και τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας νερό. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ, αφού τα στραγγίσετε. Χτυπάτε το βούτυρο με τα μαγειρεμένα μήλα και προσθέτετε την κανέλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σ’ ένα στεγνό και καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο παραπάνω μίγμα. Σιγά-σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετείτε τα μήλα σε πυρέξ που τα χωράει όρθια. Με προσοχή τα γεμίζετε με το μίγμα σουφλέ και τα βάζετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρυσαφί χρώμα. Πώς να φτιάξετε τα καραμελωμένα μήλα. Ξεφλουδίζετε τα υπόλοιπα μήλα, αφαιρείτε τους σπόρους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Λιώνετε το βούτυρο σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε τα μήλα και τα μαγειρεύετε, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει η σάλτσα τη μορφή ελαφρού σιροπιού. Τα κρατάτε ζεστά μέχρι να ετοιμαστούν τα σουφλέ. Σερβίρετε τα σουφλέ μήλου με λίγα καραμελωμένα μήλα και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 4 servings