facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο
Ab logo
  • Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο
Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

by Βίκυ Σμυρλή
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 κoτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό φρέσκο (από τα κομμάτια που αφαιρέσατε από τον κοτόπουλο)
  • 3 φέτες μπέϊκον πάχους 2 εκ. κομμένες σε κυβάκια
  • 18 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 18 μικρά μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 3 φυλλαράκια σάλβιας ή φασκόμηλου (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
  • 120 ml ελαιόλαδο (μισά φλιτζάνια) (για τη μαρινάδα)
  • πατατούλα τηγανισμένη ολόκληρη (για το συνοδευτικό)
  • 1 κoτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό φρέσκο (από τα κομμάτια που αφαιρέσατε από τον κοτόπουλο)
  • 3 φέτες μπέϊκον πάχους 2 εκ. κομμένες σε κυβάκια
  • 18 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 18 μικρά μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 3 φυλλαράκια σάλβιας ή φασκόμηλου (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
  • 120 ml ελαιόλαδο (μισά φλιτζάνια) (για τη μαρινάδα)
  • πατατούλα τηγανισμένη ολόκληρη (για το συνοδευτικό)

Start cooking

Αφαιρείτε όσα κόκαλα μπορείτε και ότι περισσεύει από τις μερίδες του κοτόπουλου και τα βράζετε για να βγάλετε ένα φλιτζάνι ζωμό. Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε ένα μπολ (κρασί, δενδρολίβανο,κόκκους πιπεριού και το μισό ελαιόλαδο). Βάζετε μέσα στη μαρινάδα τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο. Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να μην στεγνώσουν όσα μέρη δεν σκεπάζονται από τη μαρινάδα. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό για 5-6΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε κόβοντας τη ρίζα με ένα ψαλίδι της κουζίνας και πιέζοντάς τα να βγουν από τα φλούδια τους. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με στεγνό πανί. Βγάζετε τις μερίδες κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέϊκον. Ρίχνετε τις μερίδες κοτόπουλου και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τη μαρινάδα και ένα φλιτζάνι ζωμό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κοτόπουλο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μερίδες). Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει βράσει το φαγητό το κατεβάζετε από τη φωτιά. Αν η σάλτσα είναι αραιή την δένετε προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι αραιωμένο σε κρύο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με πατατούλες μικρές ολόκληρες τηγανισμένες που μπορείτε να τις ρίξετε μέσα στη σάλτσα, και με κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση το ίδιο με αυτό της μαρινάδας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings