facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣοκολατένια Μάφινς με καραμέλες γάλακτος
Ab logo
  • Σοκολατένια Μάφινς με καραμέλες γάλακτος
Σοκολατένια Μάφινς με καραμέλες γάλακτος

Σοκολατένια Μάφινς με καραμέλες γάλακτος

by Σιμόνη Καφίρη
Average
>60'
3/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 52% κακάο ή περισσότερο)
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 6 καραμέλα γάλακτος
  • 70 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 52% κακάο ή περισσότερο)
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 6 καραμέλα γάλακτος
  • 70 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Start cooking

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη και ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και την λιωμένη σοκολάτα.Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και το μοιράζετε σε 6 ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης ή σε φόρμα για μάφινς με 6 υποδοχές. Αλείφετε με μαργαρίνη τις φόρμες και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει. Τις πασπαλίζετε κατόπιν με αλεύρι και τις γεμίζετεμε το μίγμα. Τοποθετείτε στη μέση του μίγματος από μία καραμέλα. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  250 GR
    This item is no longer available
    7144851
  • 7064099