facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚέικ με γλασαρισμένα φρούτα
Ab logo
  • Κέικ με γλασαρισμένα φρούτα
Κέικ με γλασαρισμένα φρούτα

Κέικ με γλασαρισμένα φρούτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 175 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασαρισμένα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 175 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασαρισμένα

Start cooking

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά (στο τέλος, το μείγμα θα μας φανεί σαν να έχει κόψει. Αυτό θα αλλάξει αφού προσθέσουμε το αλεύρι). Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα. Στο τέλος,προσθέτουμε τα φρούτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 22x7εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά και στους 160oC για 50-60 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγα γλασαρισμένα φρούτα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    Offer 10%
    600 gr
    17,2 €/ Kg€10,32
    15,48 €/ Kg
    €9,29
    7133790