facebook-pixel
Recipe Search ResultsΖωμός κοτόπουλου
Ab logo
  • Ζωμός κοτόπουλου
Ζωμός κοτόπουλου

Ζωμός κοτόπουλου

by Σιμόνη Καφίρη
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • 2 φτερούγες και λαιμό κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 2 πράσα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φτερούγες και λαιμό κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 2 πράσα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βάζετε σε μία μαρμίτα τα κομμάτια του κοτόπουλου με 2 λίτρα νερό. Τα βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 ώρα ξαφρίζοντας αν χρειάζεται κάθε τόσο. Σουρώνετε σε σουρωτήρι σκεπασμένο με τουλπάνι. Αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει. Το λίπος μαζεύεται στην επιφάνεια. Το αφαιρείτε χωρίς δυσκολία. Διατηρείτε τον ζωμό στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup

Shop recipe for 8 servings

  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7064311