Start cooking
Βάζετε σε μία μαρμίτα τα κομμάτια του κοτόπουλου με 2 λίτρα νερό. Τα βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 ώρα ξαφρίζοντας αν χρειάζεται κάθε τόσο. Σουρώνετε σε σουρωτήρι σκεπασμένο με τουλπάνι. Αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει. Το λίπος μαζεύεται στην επιφάνεια. Το αφαιρείτε χωρίς δυσκολία. Διατηρείτε τον ζωμό στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.