Οδηγός ΑΒ EshopΑσφαλείς ηλεκτρονικές αγορές
ΟΔΗΓΟΣ ΑΒ ESHOP

Ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές

Σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές, ώστε να αποφύγετε μία πιθανή ηλεκτρονική απάτη: 

 Να πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές αγορές μόνο από ηλεκτρονικά καταστήματα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε εσείς αλλά και πλήθος άλλων χρηστών. 
 
 

 
 Να προσέχετε ώστε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική αγορά να υποστηρίζεται από κρυπτογράφηση. Η διεύθυνση του ιστότοπου να ξεκινάει με: https://, και όχι http://.

 
 
 Να χρησιμοποιείτε ασφαλή συνθηματικά με πολλούς χαρακτήρες, να τα ανανεώνετε συχνά και να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο συνθηματικό σε πολλαπλούς ιστότοπους.
 
 
 Να έχετε τις συσκευές σας ενημερωμένες και προστατευμένες από κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο λογισμικό Antivirus, το οποίο να κρατάτε συχνά ενημερωμένο.
 
 
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν δέχεστε επικοινωνία (μέσω email, SMS, Viber, social media κλπ) από άγνωστους αποστολείς, οι οποίοι σας προσκαλούν να επισκεφθείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, να ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο, να αποστείλετε το email ή το συνθηματικό σας ή να ανοίξετε κάποιο επισυναπτόμενο αρχείο. 


Στον ΑΒ νοιαζόμαστε για την διαδικτυακή σας ασφάλεια και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για αξιόπιστες και ασφαλείς συνδιαλλαγές μαζί σας.