Κεφτέδες με ούζο και κύμινο στο φούρνο με γιαούρτι
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
BBQ
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό κιμά βόειο
- 1 (για τη σάλτσα) αβγό
- 300 γρ. γιαούρτι
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλακό
- Αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 3 κουταλιές σούπας ούζο
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 4 αβγά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 6 χοντρές φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη)
- 1 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
12,08 Ε/ κιλ€4,83
10,27 Ε/ κιλ
€4,11
Προσθήκη
7152434
7082725
7129928
7069681
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζυμώνουμε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, τα αβγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το ούζο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. Πλάθουμε το κιμά σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρώς και εν συνέχεια τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Τους βάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο ή το μαϊντανό και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και τους βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να σχηματισθεί μια τραγανή κρούστα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
BBQ
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
12,08 Ε/ κιλ€4,83
10,27 Ε/ κιλ
€4,11
Προσθήκη
7152434
7082725
7129928
7069681
Για δες 4 ακόμη προϊόντα