facebook-pixel
Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές
Παράλειψη
Ab logo

Καλώς ήρθες

Μεταφορά στο My AB
0

Κέρδισε 200 πόντους με τον κωδικό JAN200 για online αγορά άνω των 120€ έως 29/01! Ξεκίναεδώ!

PRESS KIT & MEDIAΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2022
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2022

16/12/2022 ΑΒ Βασιλόπουλος: Στηρίζει τους εργαζομένους της με οικονομική ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ για το 2023

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχοντας θέσει τους εργαζομένους της στο επίκεντρο κάθε επιχειρηματικής της απόφασης, προχωρά σε αύξηση του βασικού μισθού, συνέχιση του έξτρα επιδόματος για ολόκληρο το 2023 και αύξηση της έκπτωσης προσωπικού για αγορές από την αλυσίδα. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη επένδυση συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ ετησίως, πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα για όλους τους εργαζόμενους της.

Ειδικότερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε την παροχή πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης προς τους εργαζόμενους της με τη μορφή αύξησης μισθού, υλοποιώντας μια επένδυση περίπου 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Aύξηση αποδοχών ποσοστού 7,5%  στο βασικό μισθό, και συγκεκριμένα από 750 ευρώ σήμερα στα 806 ευρώ. 

Η ΑΒ, σε μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά, συνεχίζει να δεσμεύεται πως θα κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους της. Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε η συνέχιση προς τους εργαζόμενους της παροχής πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης, η οποία λαμβάνει τη μορφή έξτρα επιδόματος 50 ευρώ κάθε μήνα. Η εν λόγω πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 8,5 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τις παροχές με τη μορφή έκπτωσης προσωπικού για αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω επένδυση που αντιστοιχεί σε ετήσιο κόστος 2,5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία πρόκειται να προβεί σε αύξηση της έκπτωσης προσωπικού από 5,5% στο 7% για όλους τους εργαζομένους της.

Ο Νίκος Λαβίδας, Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος δήλωσε: «Διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας της τον άνθρωπο, η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία και στηρίζει διαχρονικά τους εργαζομένους της. Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί μας αποτελούν για εμάς το πιο σημαντικό κεφάλαιο, κάνουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό για τα μέλη της ΑΒητικής οικογένειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με κατανόηση και δέσμευση για ανάπτυξη και εξέλιξη, η ΑΒ φροντίζει τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, με στόχο να κάνει τη θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων της.»

22/11/2022 To ΑΒ Home Shop Center πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Το νέο, καινοτόμο κατάστημα της AB Βασιλόπουλος, το AB Home Shop Center πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το AB Home Shop Center, αποτέλεσμα επένδυσης άνω των 10 εκατ. ευρώ είναι ένα “dark store”,  που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αττική.

Έτσι, η πιστοποίησή του σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εφαρμόζεται στο πεδίο της Παραλαβής, Αποθήκευσης και Διανομής Τροφίμων και του Home Delivery.
 

Η απονομή των σχετικών πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε εντός του AB Home Shop Center στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, σε εγκαταστάσεις 7.500 τ.μ. και παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών των δύο εταιρειών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη και της εταιρείας συμβούλων PRIORITY, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των διαδικασιών προς την πιστοποίηση.

Με τον τρόπο αυτό, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι όλες οι δράσεις του AB Home Shop Center πραγματοποιούνται τηρώντας τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις και σε περιβάλλον ασφαλείας για τα τρόφιμα. 

Το AB Home Center καταφέρνει έτσι, να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ηλεκτρονικές αγορές στο e-shop της εταιρείας, προσφέροντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, τεχνολογία αιχμής και χρήση «έξυπνων» εφαρμογών στη διαχείριση και λειτουργία του. Διασφαλίζει, κατ’ αυτό τον τρόπο, την ποιότητα των προϊόντων, την ταχύτερη και πιο «οικολογική» προώθηση κάθε online παραγγελίας.

Σημειώνεται ότι στο AB Home Center αναμένεται να εργαστούν συνολικά περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι ενώ σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνται περισσότερες από 13.000 παραγγελίες από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Η κα Έλενα Νικολάου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: «Η κατακόρυφη αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων ανεβάζει αντίστοιχα τον πήχη στη διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών αλλά και της ασφάλειας των τροφίμων. Και όπως γίνεται ξεκάθαρο από την απονομή του σχετικού πιστοποιητικού, το Home Shop Center πληροί στο ακέραιο τις σχετικές προϋποθέσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη  συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος και ιδιαίτερα επειδή συνδράμουμε σε ένα τόσο καινοτόμο και σημαντικό έργο.» . 

Ο κ. Μελετίου Θεμιστοκλής , HSC Operations Manager του ΑΒ Home Shop Center ανέφερε: «Αυτή η πιστοποίηση έρχεται ως επιστέγασμα της αδιάκοπης προσπάθειας μας να παρέχουμε στον πελάτη μας πάντα το καλύτερο. Είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και συνεχιζόμενης συνεργασίας όλων των ομάδων που ενεπλάκησαν για την απόκτηση του. Με αυτήν την πιστοποίηση αποδεικνύουμε, για μια ακόμη φορά, τον σκοπό μας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, υιοθετώντας πολιτικές και πρακτικές που διασφαλίζουν αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στα προϊόντα που φτάνουν στο τραπέζι των καταναλωτών.» . 

AB Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

10/10/2022 Πώς απολαμβάνουμε φρέσκο ψάρι, φροντίζοντας τη θάλασσα;

Επιλέγοντας φρέσκο σολομό ΑΒ, από υδατοκαλλιέργειες πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο ASC! 

Η δέσμευση της ΑΒ Βασιλόπουλος να διατηρεί την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της αλλά και να υιοθετεί ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά. Πώς; Μέσω της πιστοποίησης που έλαβε η εταιρία μας για τον φρέσκο σολομό σύμφωνα με το πρότυπο υπεύθυνης εκτροφής  ASC.

Συγκεκριμένα, πιστοποιηθήκαμε για τα προϊόντα σολομού από τη σειρά ΑΒ Fresh To Go αλλά και τα προϊόντα νωπού, χύμα σολομού, επιβεβαιώνοντας την άριστη ποιότητα και τις σωστές πρακτικές της αλυσίδας σουπερμάρκετ. Η εκτροφή του ψαριού, σύμφωνα με αυστηρά και υπεύθυνα πρότυπα ιχθυοκαλλιέργειας, σημαίνει στην πράξη ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο οικοσύστημα αλλά και στην τήρηση αυστηρών προδιαγραφών των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, αποτελεί υπεύθυνη επιλογή για το φυσικό περιβάλλον ενώ ανοίγει το δρόμο για τη βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών.  
 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία πως νοιάζεται τόσο για τους πελάτες της, που την προτιμούν και την ξεχωρίζουν εδώ και 83 χρόνια, όσο και για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Κάθε περιβαλλοντική πρακτική που υιοθετεί δεν επηρεάζει μόνο τη λειτουργία της αλυσίδας αλλά αλλάζει, συνολικά, τις πρακτικές των προμηθειών. Έτσι, αυξάνει τον θετικό αντίκτυπο και εκπαιδεύει τους καταναλωτές ώστε να επιβραβεύουν τις ορθές στρατηγικές κινήσεις συμβάλλοντας στην προστασία  του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος. 

AB Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.
 

07/11/2022 Πώς διακρίνονται οι άνθρωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Κερδίζοντας Bronze Βραβείο στα HR Awards και τιμητική διάκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές τόσο των πελατών της όσο και των ανθρώπων της, των μελών της «ΑΒητικής» της οικογένειας. Συστηματικός στόχος είναι η διαμόρφωση κουλτούρας προσανατολισμένης στην ανάπτυξη και εξέλιξη, σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί το Ευ ζην και την υιοθέτηση συνηθειών που προάγουν την υγεία και ευημερία όλων, καθώς και η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος που αναδεικνύει τη μοναδικότητα και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διάκρισή της με Bronze Βραβείο στα HR Awards 2022 στην κατηγορία Best Internal Use of Academies, επιβεβαιώνει στην πράξη πως η εταιρία σέβεται τους ανθρώπους της και δρα προς όφελός τους. Συγκεκριμένα, ξεχώρισε για την «Ακαδημία Κουλτούρας της ΑΒ Βασιλόπουλος» η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί στην ιστορία της ΑΒ Βασιλόπουλος. Σκοπός της είναι να «ζωντανεύει» αφηρημένες έννοιες, διατηρώντας την ίδια στιγμή τον εκπαιδευτικό πήχη ψηλά με τη δύναμη της τεχνολογίας και των σύγχρονων εργαλείων εκπαίδευσης, όπως webinars, e-Learning μαθήματα και πακέτα ενίσχυσης γνώσης. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώθηκε το έργο επαναπροσδιορισμού της κουλτούρας, με τη συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μία κουλτούρα που επενδύει στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε 4 πυλώνες: Ηγεσία, Πελατοκεντρικότητα, Ομαδικότητα και Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη. 

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η μόνη εταιρία που έλαβε τιμητική διάκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ως η εταιρεία με τις περισσότερες συμμετοχές εργαζομένων, διαχρονικά, στις διοργανώσεις του Οργανισμού. Η εταιρία, συμμετέχοντας για μια δεκαετία στους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, στηρίζει όλες τις δράσεις που ενσωματώνουν την άθληση στην καθημερινότητα των εργαζόμενων της, φροντίζοντας την υγεία, την ευεξία και την ισορροπία τους  με το πρόγραμμα Ευ (ΑΒ) ζην, πρόγραμμα εστιασμένο σε όλες τις διαστάσεις της υγείας και της θετικότητας. Μέσω των συγκεκριμένων αγώνων παρέχεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη ετήσια εταιρική αθλητική συνάντηση

Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία και θέλει να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Οι άνθρωποί της παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργίας της και δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις και να αναλαμβάνει με συνέπεια νέες πρωτοβουλίες ώστε όλοι να μπορούν να είναι όλα όσα ήδη είναι και όλα όσα θέλουν να γίνουν.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

03/11/2022 ΑΒ Βασιλόπουλος - Καλάθι του νοικοκυριού

H ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των 2,2 εκατ. πελατών της, διαθέτοντας προϊόντα που ξέρουν και εμπιστεύονται, σε ανταγωνιστικές τιμές, διατηρώντας αδιαπραγμάτευτη την ποιότητά τους.  Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, επέλεξε 74 προϊόντα, αντί για 50, για το «καλάθι του νοικοκυριού», προσφέροντας ένα μείγμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και επώνυμων προϊόντων, με βασικότερα κριτήρια επιλογής: τη διαθεσιμότητα σε όλο το δίκτυο της πανελλαδικά, αλλά και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, τη διασφάλιση της επάρκειας των αγαθών και φυσικά την παροχή περισσότερων επιλογών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών της.

Παράλληλα, αποδεικνύοντας ότι νοιάζεται έμπρακτα για τους πελάτες της,  τους δίνει την δυνατότητα να εξοικονομούν καθημερινά περισσότερα, προσφέροντας συνολικά 850 βασικά αγαθά που καλύπτουν ευρεία γκάμα των αναγκών τους σε κάθε προϊοντική κατηγορία,  σε χαμηλές τιμές και πάντα με την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, για να μη λείψει τίποτα από κανένα σπίτι.

Και θα συνεχίσει όλο τον χρόνο να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

19/10/2022 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ «AB THINK BIO ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑ 100ΓΡ»

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «AB THINK BIO ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑ 100ΓΡ» με ημερομηνία λήξης 5/6/23 και κωδικό παρτίδας H22155J, που παράγεται από την εταιρεία CONTINENTAL BAKERIES - HAUST, καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκαν μυκοτοξίνες - αφλατοξίνη Β1 και ζεαραλενόνη -  άνω του νομοθετημένου ορίου.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

18/10/2022 Επεκτείνεται δυναμικά η συνεργασία της Wolt με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η υπηρεσία online delivery διαθέσιμη, εκτός της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο και Χανιά

Μόλις λίγους μήνες μετά από την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Wolt και της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αθήνα, τα καταστήματα που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα ανέρχονται σήμερα σε 36, σε συνολικά 7 πόλεις. Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ήδη επεκταθεί ταχύτατα και έχει ενσωματώσει 25 καταστήματα στην Αθήνα, 6 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και από 1 κατάστημα σε Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Ηράκλειο. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνει τους χρήστες της εφαρμογής να πραγματοποιούν γρήγορα και εύκολα τις αγορές του supermarket από τα αγαπημένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.
 

Στην εφαρμογή της Wolt είναι διαθέσιμοι 5.000 κωδικοί προϊόντων από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και τις ανάγκες των πελατών. Μεταξύ αυτών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, αλλά και προϊόντα όπως τα είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης. Σημειώνεται ότι όλα τα προϊόντα, που διατίθενται μέσω της εφαρμογής, έχουν τις ίδιες τιμές με τα καταστήματα. Παράλληλα, «τρέχουν» μοναδικές προσφορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που καλύπτουν τις καθημερινές καταναλωτικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των σύγχρονων νοικοκυριών.

O Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεργασίας μας με την κορυφαία αλυσίδα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος αναπτύσσεται ταχύτατα. Η προσθήκη δεκάδων καταστημάτων σε όλες τις πόλεις -όπου σήμερα η Wolt έχει παρουσία- έρχεται για να καλύψει τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Η συμμαχία μας συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή της Wolt με την ποιότητα των προϊόντων της ΑΒ Βασιλόπουλος, διευρύνοντας τις επιλογές και απλοποιώντας την καθημερινότητα των καταναλωτών.» .
 
Η Ζέτα Χειμωνίδου, VP Digital & Technology της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Wolt, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές online delivery στην Ελλάδα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε μόλις 3 μήνες από την έναρξη της συνεργασίας μας, «βρισκόμαστε» σε 7 πόλεις και 36 σημεία, συνολικά, για να προσφέρουμε μία εξαιρετική εναλλακτική για γρήγορες αλλά και ποιοτικές αγορές από τα καταστήματά μας. Οι ανάγκες των πελατών μας εξελίσσονται. Το ίδιο κι εμείς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μαζί με τους συνεργάτες μας στην Wolt, έχουμε στόχο να προσφέρουμε λύσεις με ποιότητα, ασφάλεια και φροντίδα.».  

Με την Wolt τα ψώνια από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος απλοποιούνται. Οι αγορές πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα με την άμεση και ψηφιακή περιήγηση στα ράφια του supermarket. Τα προϊόντα φτάνουν άμεσα και με ασφάλεια στην πόρτα των πελατών από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 19:00. Το menu της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, απλοποιώντας περαιτέρω τις αγορές, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι συναλλαγές στην Wolt γίνονται με κάρτα ή με μετρητά για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση. Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαστεί, έχουν στη διάθεσή τους την ταχύτερη και καλύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery. Επιπλέον, οι πελάτες της Wolt μπορούν συγχρόνως να απολαμβάνουν τα μοναδικά οφέλη της εφαρμογής και να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για την πορεία της παραγγελίας τους μέσω της υπηρεσίας live-tracking, που παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της παραγγελίας σε ζωντανό χρόνο. 

13/10/2022 Τι καινούριο φέρνει η AB Plus για τους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εδώ «για όλα όσα νοιαζόμαστε» και ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι πελάτες της μέσα από το πρόγραμμα πιστότητας της AB Plus, που αποτελεί το πρώτο και το μεγαλύτερο loyalty σχήμα στο ελληνικό λιανεμπόριο. Με 25 χρόνια παρουσίας και περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια μέλη σε όλη την Ελλάδα, η AB Plus αποκτά νέα εμφάνιση, εισχωρεί ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή εποχή και εμπλουτίζεται με νέες συναρπαστικές δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και δίνουν επιλογές.

Με λίγα λόγια, η AB Plus είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό πρόγραμμα πιστότητας. Είναι ένας κόσμος που σας κερδίζει και σας προσφέρει νέους τρόπους για να κερδίζετε όπως εσείς θέλετε, μέσα από κάθε σας αγορά. Και αν τον δοκιμάσετε δεν θα τον αλλάζετε με τίποτα. Γιατί; 

Γιατί κερδίζετε πόντους με πολλούς τρόπους. Με κάθε σας αγορά  στα καταστήματα AB και το AB Eshop. Μέσα από κουπόνια, παιχνίδια, συνεργασίες καθώς και προσωπικές προσφορές φτιαγμένες για σας και αποκλειστικές ενέργειες  και εκπλήξεις ανάλογα με το AB Plus προφίλ που θα επιλέξετε! 

Γιατί επιλέγετε εσείς πότε και πώς θα τους εξαργυρώσετε. Όσο εύκολα μαζεύετε πόντους τόσο εύκολα τους εξαργυρώνετε. Μπορείτε να τους μετατρέψετε σε 6ευρες ή και 3ευρες ψηφιακές επιταγές έκπτωσης, που προστίθενται στο ψηφιακό σας πορτοφόλι, AB Plus wallet, για τις επόμενες αγορές σας. Επιπλέον, μπορείτε να τους ανταλλάξετε με δωρεάν προϊόντα της επιλογής σας.  

Γιατί ελέγχετε τους πόντους και το κέρδος σας εύκολα και γρήγορα. Μέσα στον online λογαριασμό σας στο ΑΒ App ή στο ab.gr, έχετε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε. Με ένα κλικ, διαχειρίζεστε τα προνόμιά σας και βλέπετε με μία ματιά τους πόντους και το κέρδος σας. 

Η ανανεωμένη AB Plus είναι ένας σύγχρονος κόσμος προνομίων που παρέχει μεγαλύτερο όφελος, ελευθερία επιλογών, ευκολία και νέες δυνατότητες, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Είναι ένας συναρπαστικός, νέος κόσμος που σας κερδίζει! 

Εσείς; Θα ζήσετε την νέα αγοραστική εμπειρία επιβράβευσης της AB Plus; 
Μάθετε περισσότερα στο www.ab.gr/loyalty

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

28/09/2022 Πώς αναγνωρίζεται η καινοτομία και η κοινωνική προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Με δέκα διακρίσεις στα φετινά Supermarket Awards και τα Convenience Retail Awards.  

Η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Πώς; Επενδύει στην καινοτομία των προϊόντων και των υπηρεσιών της, στηρίζει την κοινωνία, προστατεύει το περιβάλλον. Για όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, αναγνωρίστηκε στα Supermarket Awards 2022 και στα Convenience Retail Awards 2022, «σηκώνοντας» συνολικά 10 βραβεία! 4 Gold, 5 Silver και 1 Bronze
 

Πιο συγκεκριμένα, στα Supermarket Awards 2022 κατέκτησε 2 χρυσά. Το πρώτο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικό́ Σούπερ Μάρκετ» για το ΑΒ Eshop, το πρωτοπόρο ηλεκτρονικό της κατάστημα, και το δεύτερο στην κατηγορία «Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL)» για τα προϊόντα της σειράς «OceaniQ – Θέλω να φροντίζω το σπίτι μου, φροντίζοντας το περιβάλλον», τα οποία διαθέτουν συσκευασία 100% φιλική προς το περιβάλλον καθώς  προέρχονται από ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα, ενώ δεν περιέχουν καθόλου ζωικά συστατικά. 

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος κέρδισε 4 Silver βραβεία: 

 • Στην κατηγορία «Δίκτυο Franchising» για το επιτυχημένο Δίκτυο Franchise ΑΒ Shop & Go, που φέρνει στις γειτονιές μας ένα ιδανικό τύπο καταστήματος για γρήγορα και εύκολα ψώνια.  
 • Στην κατηγορία «Στρατηγική́ Social Media» για τη συνολική Social Media στρατηγική της ΑΒ.   
 • Στην κατηγορία «Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας» για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Ο διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ», μια καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν μέσα από το site allazoumesinithies.ab.gr.
 • Και στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος» για την υποστήριξη προγραμμάτων γύρω από την υγιεινή διατροφή, μέσω της οποίας συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τη σωστή διατροφή. 

Διακρίθηκε, τέλος, και με ένα Bronze βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον» για τη 18μηνη έρευνα για τη διερεύνηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κατέκτησε, επίσης, τριπλή διάκριση στα Convenience Retail Awards 2022 για τα καταστήματά της AB Shop & Go. Συγκεκριμένα, «σήκωσε» δυο χρυσά και ένα ασημένιο στις κατηγορίες  Franchise Brand Convenience Store - Mini Market - Small Supermarket στην Αττική́, Πρότυπο Convenience Store - Mini Market - Small Supermarket και Franchise Brand Convenience Store - Mini Market - Small Supermarket στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. 

10 βραβεία που καθρεφτίζουν την αφοσίωση της ομάδας της ΑΒ να προσφέρει λύσεις και να απαντά στις ανάγκες των πελατών, πάντα με φροντίδα προς την κοινωνία και σεβασμό προς το περιβάλλον, με πάθος για συνεχή εξέλιξη και καινοτομία αλλά και υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

22/09/2022 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και της ΑΒ Βασιλόπουλος για την από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της γνώσης.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΑΒ Βασιλόπουλος, κορυφαία αλυσίδα σούπερμαρκετ. Η συνεργασία στοχεύει στην από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων γνώσης που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ, και εξελίσσονται από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και δύναται να αξιοποιηθούν από την ΑΒ. 

Εκ μέρους του Κέντρου Αρχιμήδης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της εφαρμοσμένης έρευνας με την αγορά, με στόχο την ανάπτυξη και ωρίμανση ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να μετεξελιχθούν σε νεοφυή καινοτόμο επιχειρηματικότητα, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. «Το Κέντρο Αρχιμήδης», τονίζει ο Πρύτανης, «φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις. Η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ συνδέεται άμεσα με τους στόχους του ιδρύματος. Από τη μεταφορά τεχνολογίας στην οικονομία θα προκύψει ωφέλεια για τους ερευνητές, το πανεπιστήμιο και την οικονομία, ενώ η λειτουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή θα επιτρέψει στα μέλη του ΕΚΠΑ και στα συνεργαζόμενα μέλη να επεξεργαστούν τις επιχειρηματικές ιδέες τους περαιτέρω και να δημιουργήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις». 

Σχετικά με τη συνεργασία, η Όλγα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Στην ΑΒ, πιστεύουμε πως η σύνδεση μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί το «κλειδί» στη γέννηση των ιδεών του αύριο. Γι’ αυτό και με κάθε συνεργασία και δράση μας, φιλοδοξούμε να στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες και τις καινοτόμες ιδέες τους και, με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλλουμε ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.
 

19/09/2022 Πού «βρίσκονται» τα 97 Κέντρα Ανακύκλωσης της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Στην «κορυφή» των φετινών Green Awards

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον με την υιοθέτηση μιας «πράσινης» συμπεριφοράς, τη δέσμευσή της για μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις στρατηγικές που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. 

Σε αυτό το πλαίσιο, βάζει και την ανακύκλωση στη ζωή μας και αναγνωρίζεται για αυτό στα φετινά Green Awards, αποσπώντας το κορυφαίο βραβείο «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στο λιανεμπόριο» στην κατηγορία «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς» για τα Κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ.

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκε για το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που εφαρμόζει, σε συνεργασία με τον στρατηγικό της συνεργάτη, την ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., και τα 97 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε ισάριθμα καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Στα Κέντρα Ανακύκλωσης, οι πελάτες της ΑΒ ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες, συσκευασίες αλουμινίου, συσκευασίες λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, και για κάθε υλικό λαμβάνουν χρηματικό αντίτιμο που μπορούν να δωρίσουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή να το χρησιμοποιήσουν στις αγορές τους στα καταστήματα ΑΒ. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί την πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και την μοναδική εταιρεία -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη- που εφαρμόζει Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Με αυτόν τον τρόπο, βάζει την ανακύκλωση στη ζωή μας και δίνει, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, «δεύτερη ευκαιρία» σε 15 εκατομμύρια συσκευασίες.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

01/08/2022 Πώς ξεχώρισε η ΑΒ Βασιλόπουλος στα βραβεία Fortune Most Admired Companies in Greece για 8η συνεχή χρονιά;

Με την 9η θέση στη λίστα των 20 πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών στη χώρα μας!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία. Φροντίζει για τους ανθρώπους της, για την κοινωνία, για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Φροντίζει, ώστε κάθε ελληνικό νοικοκυριό να έχει στο τραπέζι του ποιοτικά προϊόντα και υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες που απογειώνουν την αγοραστική εμπειρία τόσο εντός των φυσικών καταστημάτων της, όσο και στον online κόσμο.
 

Για όλα αυτά ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται! Έτσι, για όγδοη συνεχή χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται στο TOP20 με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 9η θέση στην μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη, που διοργανώνει το FORTUNE σε συνεργασία με την KPMG. Η έρευνα, φέτος, είχε το motto «JUST BEFORE "META"» και εστίασε σε 3 σημαντικούς πυλώνες για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Η Καινοτομία (Innovation), η Καταναλωτική Εμπειρία (Customer Experience) και η Αφοσίωση (Engagement) βρέθηκαν, λοιπόν, στο επίκεντρο των 1.800 στελεχών από 380 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα και ανέδειξαν τις εταιρείες με την πιο ισχυρή εταιρική φήμη. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος βρέθηκε στην 9η θέση! Γιατί, φροντίζει για όλα όσα νοιαζόμαστε. Με δράσεις και προγράμματα που συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του πλανήτη μας και αναδεικνύουν την ισχυρή κοινωνική της ενσυναίσθηση, με προσήλωση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και με διαρκή φροντίδα για να προσφέρει τα πιο ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της, μέσα από επιλογές και λύσεις που εξυπηρετούν κάθε τους ανάγκη και επιθυμία.

H σημαντική αυτή διάκριση αντανακλά τον σκοπό της ΑΒ Βασιλόπουλος να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Και γεμίζει τη μεγάλη ομάδα της ΑΒ με υπερηφάνεια αλλά και όρεξη να συνεχίσει, να εξελίσσεται και να επιστρέφει την εμπιστοσύνη των πελατών της, καθημερινά.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

28/7/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος καινοτομεί και επιβραβεύεται για την πολύπλευρη δράση της;

Με δέκα διακρίσεις στα φετινά RetailBusiness Awards 
και μια στα βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2022. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό για τους πελάτες της, την κοινωνία, το περιβάλλον. Επενδύει σε καινοτόμες υποδομές, προϊόντα και υπηρεσίες, εκσυγχρονίζει και «μεγαλώνει» διαρκώς το δίκτυο καταστημάτων της, αλληλεπιδρά και βρίσκεται σε «ανοιχτή επικοινωνία» με τους πελάτες της, ενώ δεσμεύεται για την προστασία του πλανήτη μας με δράσεις που κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, «πρωταγωνιστεί» στην ελληνική οικονομία με συνέπεια και συνέχεια, και με ένα σταθερό πλάνο ανάπτυξης και απασχολησιμότητας. Για όλα αυτά, λοιπόν, έλαβε συνολικά 11 βραβεία! 2 Gold, 3 Silver, 5 Bronze στα RetailBusiness Awards 2022 και μία τιμητική διάκριση στα βραβεία-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, τους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2022.
 

Συγκεκριμένα, στα RetailBusiness Awards 2022 «σήκωσε» 2 χρυσά: ένα στην κατηγορία «CSR Retail Strategy» για τη δέσμευσή της να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων και συγκεκριμένα το δικό της αποτύπωμα κατά 50% έως το 2025, μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και ένα ακόμα χρυσό στην κατηγορία «Private Label» για τα προϊόντα της σειράς η «H AB κοντά στην ελληνική γη», που ξεχωρίζουν για την εκλεκτή τους γεύση και ποιότητα και φέρνουν στο τραπέζι κάθε νοικοκυριού τη μαγεία και την παράδοση της ελληνικής γης. 

Παράλληλα, κατέκτησε 3 Silver βραβεία: 

 • στην κατηγορία «Retail Franchisor» για το αγαπημένο μοντέλο καταστήματος AB Shop & Go, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να κάνουν το δικό τους επιτυχημένο ξεκίνημα, ενώ ταυτόχρονα φέρνει στις γειτονιές ένα κατάστημα που προσφέρει τη λύση για γρήγορα και εύκολα ψώνια
 • στην κατηγορία «Social Media Retail Strategy» για τη διασκεδαστική καμπάνια «Εγώ πού κάθομαι;», που «έπαιξε» στα social media της AB και αφορούσε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι 
 • και στην κατηγορία «Omni Retailers» για την omnichannel αγοραστική εμπειρία και επικοινωνία που προσφέρει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στους πελάτες της.

Διακρίθηκε, επίσης, με Βronze βραβεία στην κατηγορία «E-Retailers» για τη διαρκή της επένδυση στο online κατάστημά της, το AB Eshop και το πρωτοποριακό AB App, αλλά και στην κατηγορία «CSR Retail Strategy» για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής «Ο διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ», μια καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν μέσα από το site allazoumesinithies.ab.gr. 

Τέλος, στην κατηγορία «Suppliers’ CSR Campaign» κέρδισε 3 ακόμα Bronze βραβεία συνολικά, για το πρόγραμμα «Ζήσε και offline» που υλοποίησε μαζί με τον Όμιλο Σαράντη, για το πρόγραμμα «Προσφέρω Καθαρές Θάλασσες & Ακτές» σε συνεργασία με την P&G, αλλά και για την καμπάνια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Durex σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ξεχώρισε, όμως, και στη διοργάνωση των Πρωταγωνιστών της Ελληνικής Οικονομίας 2022, με την ειδική διάκριση στην κατηγορία «Ανάπτυξη & Επενδύσεις». Μέσα από την ηγετική της θέση στον κλάδο του λιανεμπορίου, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δημιουργεί αξία, διαχρονικά και πανελλαδικά, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της εθνικής ανάπτυξης και απασχόλησης, του ελληνικού πρωτογενούς τομέα, καθώς και της ελληνικής κοινωνίας, στο σύνολό της.

11 Βραβεία που αναγνωρίζουν όλα όσα κάνει η ΑΒ Βασιλόπουλος για όλα όσα νοιαζόμαστε. Με καινοτόμα διάθεση, έμπνευση, φροντίδα, σεβασμό και συνέπεια. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

25/07/2022 Η νέα συνεργασία της Wolt με την ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει στην πόρτα μας ό,τι μας φέρνει χαρά!

Η υπηρεσία online delivery θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Αττική ενώ σύντομα θα προστεθούν κι άλλα καταστήματα της ΑΒ στην εφαρμογή, 
για τις υπόλοιπες πόλεις όπου έχει παρουσία η Wolt. 

 

H Wolt και η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, για να φέρνουν στην πόρτα των πελατών ό, τι τους φέρνει χαρά. Η συνεργασία εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου με τα πρώτα πέντε καταστήματα ΑΒ στην Αττική. Πρόκειται για τα καταστήματα σε Ελληνικό, Πετράλωνα, Περισσό, Βριλήσσια και Νέα Ερυθραία. Η νέα αυτή συνεργασία έρχεται να εμπλουτίσει τις διαθέσιμες επιλογές των πελατών της Wolt, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια του supermarket από τα αγαπημένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, εύκολα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού τους ή του γραφείου τους.  

Στην εφαρμογή της Wolt είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 4.500 κωδικοί προϊόντων, που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες, όπως γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αλλά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης. Τα διαθέσιμα προϊόντα θα ανανεώνονται τακτικά με νέες ετικέτες και μοναδικές προσφορές, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας των σύγχρονων νοικοκυριών. 

Οι πελάτες της Wolt μπορούν να μετατρέπουν τις καθημερινές τους αγορές από το supermarket ΑΒ σε μία άνετη και ξεχωριστή εμπειρία, απολαμβάνοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς ουρές και αναμονή. Με τη Wolt, τα ψώνια από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος έρχονται στην πόρτα τους από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 09:30 έως τις 19:30, σε περίπου 40 λεπτά, εύκολα και με ασφάλεια.  

Επιπλέον, μπορούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά οφέλη της εφαρμογής, όπως το live tracking που παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της παραγγελίας σε ζωντανό χρόνο. Το menu της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, απλοποιώντας περαιτέρω τις αγορές, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι συναλλαγές στη Wolt γίνονται με κάρτα ή με μετρητά, με τους πελάτες να μπορούν να προγραμματίσουν την παράδοση σε ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση. Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαστεί, έχουν στη διάθεσή τους την ταχύτερη και καλύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery, η οποία απαντάει κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. 

O Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με μία από τις κορυφαίες αλυσίδες supermarket στην Ελλάδα, την ΑΒ Βασιλόπουλος. Η νέα συνεργασία συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή μας με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της ΑΒ Βασιλόπουλος προς όφελος των πελατών. Ως Wolt, στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και δυνατότητες στους λάτρεις της εφαρμογής, κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και απλή.».

Η Ζέτα Χειμωνίδου, Αντιπρόεδρος Marketing και Στρατηγικής & Υπεύθυνη Ηλεκτρονικού Εμπορίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ψάχνουμε πάντοτε τον καλύτερο τρόπο να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η συνεργασία μας με τη Wolt, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές online delivery στην Ελλάδα, έρχεται να αναβαθμίσει την online αγοραστική εμπειρία των πελατών μας και να εξοικονομήσει χρόνο στα καθημερινά τους ψώνια. Σκοπός μας είναι συνεχώς να εξελισσόμαστε, να καινοτομούμε και να προσφέρουμε πάντοτε επιλογές, λύσεις και ιδέες, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών μας.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα νέα καταστήματα ΑΒ θα προστεθούν στην εφαρμογή της Wolt, επεκτείνοντας την υπηρεσία σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και Χανιά. 


ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775, kchalkou@ab.gr
 
Σχετικά με την Wolt 
Η Wolt είναι μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ελσίνκι που καθιστά απίστευτα εύκολο να ανακαλύψετε και να παραλάβετε τα καλύτερα εστιατόρια, παντοπωλεία και άλλα τοπικά καταστήματα. Η αποστολή της Wolt είναι να κάνει τις πόλεις καλύτερα μέρη για πελάτες, εμπόρους και συνεργάτες διανομείς. Η τοπική εμπορική πλατφόρμα της Wolt διευκολύνει τους πελάτες να παραγγείλουν ό,τι χρειάζονται σε μία εφαρμογή, τους εμπόρους να πραγματοποιήσουν πρόσθετες πωλήσεις και τους συνεργάτες διανομείς να αποκομίσουν ουσιαστικά κέρδη με ευελιξία. Για να το καταφέρει αυτό, η Wolt αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, από τοπικά logistics μέχρι λογισμικό λιανικής και χρηματοοικονομικές λύσεις, καθώς και λειτουργεί τα δικά της παντοπωλεία με την επωνυμία Wolt Market. Η Wolt ιδρύθηκε το 2014 και ένωσε τις δυνάμεις της με την DoorDash το 2022. Η DoorDash δραστηριοποιείται σήμερα σε 27 χώρες, 23 από τις οποίες είναι με το προϊόν και το εμπορικό σήμα Wolt. 

 


 

18/07/2022 Πώς αναγνωρίζεται ο τρόπος που η ΑΒ Βασιλόπουλος “βλέπει” το φαγητό και την εργασία χωρίς αποκλεισμούς;

Με 6 βραβεία συνολικά στα Hellenic Responsible Business Awards 2022, στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 και στα Women Empowerment Awards 2022 
και στα Diversity & Inclusion Awards 2022.

 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος «αλλάζει» τον τρόπο που «βλέπουμε» το φαγητό και, την ίδια στιγμή, φροντίζει για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. Και γι’ αυτή τη «στάση» της αναγνωρίζεται με 6 βραβεία, συνολικά, από τους θεσμούς των Hellenic Responsible Business Awards, των Bravo Sustainability Dialogues & Awards, των Women Empowerment Awards και των Diversity & Inclusion Awards.  
 

Στο πλαίσιο της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και της ανάγκης για μια «πράσινη» συμπεριφορά, προχώρησε σε μια μεγάλη δέσμευση, να μειώσει το δικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025. Για να το πετύχει αυτό, ξεκίνησε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Ίδρυσε την πρώτη «Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων» στην Ελλάδα μαζί με την Οργάνωση «Μπορούμε». Αύξησε τις δωρεές κοντόληκτων τροφίμων μέσα από το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης». Πραγματοποίησε 18μηνη έρευνα για τη διερεύνηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Και μαζί με το WWF Ελλάς, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους προμηθευτές, στους πελάτες και στους ανθρώπους της ΑΒ. Για όλα αυτά απέσπασε 2 Silver βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2022, στις κατηγορίες «Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ» και «Συνεργασία Επιχείρησης & Ακαδημαϊκών Φορέων», αλλά και στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022, στην κατηγορία «Σπατάλη Τροφίμων» και στον πυλώνα Περιβάλλον.   

Επιπλέον, διπλή και Bronze διάκριση απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος στις κατηγορίες «Best Companies - Retail» και «Best Initiative - Ethnicity» των Diversity & Inclusion Awards 2022 για τις «Ευκαιρίες Απασχόλησης στην ΑΒ Βασιλόπουλος» και την «Ποικιλομορφία, Ισότητα και Συμπερίληψη στην ΑΒ Βασιλόπουλος». Και δεν έμεινε εκεί, καθώς η πρώτη ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας του ReGeneration «έδωσε» το Gold βραβείο στα Women Empowerment Awards για το ReGeneration FEMpowerment Initiative, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος, υπό την καθοδήγηση του Women On Top. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η εταιρεία δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, υποστηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση και στοχεύει στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος που αναδεικνύει τη μοναδικότητα και σέβεται τη διαφορετικότητα. 

Έξι βραβεία που αποδεικνύουν στην πράξη πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος «αλλάζει» τον τρόπο που «βλέπουμε» το φαγητό με δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Και την ίδια στιγμή, στηρίζει τη δύναμη της διαφορετικότητας και της ένταξης στο χώρο εργασίας, ώστε όλοι να μπορούν να είναι όλα όσα ήδη είναι και όλα όσα θέλουν να γίνουν.


ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.
 

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775, kchalkou@ab.gr

Σχετικά με τα Hellenic Responsible Business Awards 2022
Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards βραβεύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, θέτοντας νέα πρότυπα στο ελληνικό επιχειρείν. Την αξιολόγηση των φετινών υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Τα βραβεία τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΕΒ και διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.responsiblebusiness.gr για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των νικητών, φωτογραφίες και το video από την Τελετή Απονομής των Βραβείων. 

Σχετικά με τα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022
Το Bravo! αποτελεί έναν θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον. Συμπληρώνοντας τα 12 χρόνια από τη θεσμοθέτησή του, ο θεσμός Bravo, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης, εξελίσσεται σε τρεις άξονες: το Bravo Sustainability Dialogue & Awards, το BravoGlobalGoals και το Bravo Schools καθώς και την ετήσια διοργάνωση της Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Bravo Sustainability Week. Φέτος ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών  που ανέδειξαν τις καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον. 

Σχετικά με τα Diversity & Inclusion Awards 2022
Στην πρώτη τους διοργάνωση τα Diversity & Inclusion Awards αναδεικνύουν το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών σχετικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στις επιχειρήσεις. 

Σχετικά με τα Women Empowerment Awards 2022
Στην πρώτη τους διοργάνωση τα Women Empowerment Awards αναδεικνύουν τις επιχειρήσεις, τις δράσεις και τις στρατηγικές που έχουν ως βασικό στοιχείο του DNA τους τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα και την εκπαίδευση. 

 

11/07/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύεται για τις «πράσινες» δράσεις της;

Με τρεις διακρίσεις στα φετινά Supply Chain Awards και στα Packaging Awards  

Μείωση πλαστικού για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. «Πράσινος στόλος» για «πράσινες» μεταφορές προϊόντων. Ένα καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης κενών μέσων διακίνησης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Όλα αυτά -κι ακόμη περισσότερα- αποτελούν την «απάντηση» της ΑΒ Βασιλόπουλος για την αειφόρο ανάπτυξη και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Για αυτή τη δέσμευση και αυτή τη στρατηγική της επιλογή αναγνωρίστηκε στα Supply Chain Awards 2022 και στα Packaging Awards 2022.

Πιο συγκεκριμένα, στα Supply Chain Awards 2022 έλαβε:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στη μεταφορά – διανομή» για το Green Truck: Το πρωτοποριακό πράσινο φορτηγό της ΑΒ Βασιλόπουλος. Το πρώτο πράσινο φορτηγό για τις καθημερινές μεταφορές των προϊόντων της αλυσίδας σουπερμάρκετ ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες που το μετατρέπουν στην πιο πράσινη λύση για διανομές στην πόλη, καθώς δεν κινείται με πετρέλαιο, αλλά με φυσικό αέριο. Επιπλέον, ο θάλαμος μεταφοράς των προϊόντων ψύχεται με ψυκτικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο. Το πράσινο φορτηγό της ΑΒ αποτελεί τομή για τα ελληνικά δεδομένα και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων που παράγονται κατά τη λειτουργία ενός κλασικού πετρελαιοκινητήρα.
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Green Logistics & ΕΚΕ» για το Green Sustainability: Επαναχρησιμοποιούμενα τελάρα στην εφοδιαστική αλυσίδα της ΑΒ. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, που αλλάζει τα δεδομένα στο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης κενών μέσων διακίνησης αφορά στη χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων τελάρων και φιλοδοξεί να μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα εφοδιαστικής αλυσίδας της ΑΒ γίνεται μέρος της αλυσίδας αειφορίας. 

Στα Packaging Awards 2022, έλαβε:

 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Circular Economy» για το ΑΒ Νερό επιτραπέζιο από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό.  Πιστή στη δέσμευσή της για μείωση του πλαστικού, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πρώτη εταιρεία λιανικής τροφίμων που προχώρησε στην αλλαγή συσκευασιών των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στην κατηγορία του νερού. Πώς; Με πιο βιώσιμες συσκευασίες, με τη χρήση ανακυκλωμένου PET (r-PET), αλλά και με τη μείωση του βάρους του πλαστικού της φιάλης, της ετικέτας και του φιλμ συρρίκνωσης. Επιπλέον, ολόκληρος ο σχεδιασμός της φιάλης έχει γίνει με γνώμονα και την εξοικονόμηση ενέργειας κατά την παραγωγή της.

Οι πρωτοβουλίες και οι λύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος, σε κάθε στάδιο της λειτουργίας της, υπογραμμίζουν την περιβαλλοντική της ευαισθησία και συμπληρώνουν την ολιστική της στρατηγική για αειφορική ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΒ κάνει τη διαφορά και φέρνει θετική αλλαγή για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

27/06/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον;

Μέσα από τις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021», που έκαναν τη διαφορά τη χρονιά που πέρασε.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και το 2021, βρέθηκε με αγάπη και φροντίδα δίπλα σε όλα όσα έχουν αξία, μέσα από ενέργειες για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον.  Και για άλλη μια χρονιά απέδειξε στην πράξη τον σκοπό της: να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας. 

Οι «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021» που πραγματοποίησε, αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου πρωτοβουλιών, απαντούν στα κριτήρια ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση) και επιβεβαιώνουν έμπρακτα πως η αγάπη, η φροντίδα και το αίσθημα αλληλεγγύης βρίσκονται στο DNA της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Δράσεις φροντίδας για τον Άνθρωπο
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ νοιάζεται έμπρακτα για την κοινωνία και υποστηρίζει με συνέπεια κάθε της ανάγκη, έκτακτη ή μη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2021, διέθεσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 οργανισμούς. Παράλληλα, προσέφερε πάνω από 137.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα, σκορπίζοντας χαμόγελα, μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παρείχε περισσότερα από 8 εκατομμύρια γεύματα σε τοπικούς φορείς μέσω των «Τροφίμων Αγάπης», του προγράμματος δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων.

Διαχρονικά, όμως, η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται και για τους δικούς της ανθρώπους. Τα 14.774 μέλη της μεγάλης ΑΒητικής οικογένειας. Για τους οποίους φροντίζει να διασφαλίζει ένα περιβάλλον εργασίας κατάλληλο για την εξέλιξή τους, ελκυστικό και ταυτόχρονα  ασφαλές με σύγχρονες πολιτικές εταιρικής διακυβέρνησης. Έτσι, επένδυσε συνολικά 22,85 εκατομμύρια ευρώ σε παροχές προς τους ανθρώπους της, και τους προσέφερε 319.403 συνολικές ώρες εκπαίδευσης.

Δράσεις φροντίδας για τα Προϊόντα 
Η ΑΒ νοιάζεται για τα προϊόντα που προσφέρει στους σχεδόν 2,2 εκατομμύρια πελάτες της. Και το 2021, φρόντισε ώστε κάθε τραπέζι και νοικοκυριό να γεμίσει με προϊόντα εκλεκτά, ασφαλή, ποιοτικά και βιώσιμα. Άλλωστε, το 48,56% των πωλήσεων των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας το 2021 αφορά σε υγιεινές διατροφικές επιλογές. Παράλληλα,  συνέχισε τους συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα αλλά και στους προμηθευτές της. 

Τέλος, μαζί με τους Έλληνες παραγωγούς της, που αποτελούν το 90% των προμηθευτών της, ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή. Μάλιστα, φροντίζει και για την εξέλιξή τους, δίνοντάς τους πρόσβαση σε εργαλεία, τεχνικές και καινοτόμα συστήματα, με το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, έχοντας ωφελήσει μέχρι στιγμής 234 παραγωγούς

Δράσεις φροντίδας για το Περιβάλλον 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται ουσιαστικά για το περιβάλλον. Γιατί το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας σπίτι, που αγαπάμε και φροντίζουμε για τις επόμενες γενιές. Για αυτό και λαμβάνει μέτρα για την προστασία του. 

Το 2021, ηγήθηκε μιας πρωτοβουλίας μαζί με το WWF Ελλάς, με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το 2025. Ταυτόχρονα, έχει δεσμευτεί και για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά το ίδιο ποσοστό. Επίσης, τοποθέτησε 360 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ Blue σε 78 καταστήματα. Ακόμη, έχει εγκαταστήσει έξυπνους μετρητές ενέργειας και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και σε 24ωρη βάση τη λειτουργία των καταστημάτων, των Κεντρικών Γραφείων και των αποθηκών της, στοχεύοντας στη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος η βιωσιμότητα, η υπευθυνότητα, η φροντίδα, ο σεβασμός και η αγάπη για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον αποτυπώνονται σε κάθε της βήμα. Σε καθετί που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό είναι εδώ. Για όλους εμάς. Για όλα όσα έχουν αξία. Για τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και για το μέλλον μας.

Δείτε αναλυτικά τον Απολογισμό με τις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021» της ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

23/06/2022 Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη πτέρυγα της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά τη δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι πάντα «εδώ» για τον Άνθρωπο και την κοινωνία. Με πράξεις φροντίδας. Μια τέτοια πράξη φροντίδας, λοιπόν, είναι και η στήριξη που προσέφερε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, με δωρεά στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ανοιχτή Αγκαλιά», συνέβαλε στην αναβάθμιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της μονάδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στην αναμόρφωση των θαλάμων των παιδιών για τη βελτίωση της ποιότητας νοσηλείας τους. Η ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο ετησίως νοσηλεύονται σχεδόν 10.000 παιδιά, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος άνοιξε αυτή τη μεγάλη «αγκαλιά» ώστε, τόσο τα ίδια τα παιδιά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, όσο και οι γονείς τους, να μπορούν να βρίσκονται μαζί σε ένα λειτουργικό και περισσότερο οικείο περιβάλλον, το οποίο θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και στην ψυχολογία τους. 

Η Γιολάντα Βλάχου, Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», δήλωσε σχετικά: «Όταν ανοίγει μια ζεστή αγκαλιά για να χωρέσει τις ανάγκες των παιδιών σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σ’ αυτό το κάλεσμα προσφοράς ανταποκρίθηκε η ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέροντας τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών νοσηλείας στα σχεδόν 10.000 παιδιά που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σας ευχαριστούμε θερμά! Η ανταπόκρισή σας στον στόχο μας, μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.».

Η Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Δημιουργούμε ισχυρές συνεργασίες με οργανώσεις όπως η «Ανοιχτή Αγκαλιά», οι οποίες βρίσκονται δίπλα στον Άνθρωπο και την κοινωνία, προσφέροντας φροντίδα και στήριξη. Σήμερα, είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι και χαρούμενοι που εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη κλινική, η οποία θα προσφέρει στους «μικρούς μαχητές» που νοσηλεύονται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τη θαλπωρή που τους λείπει όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους. Όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος παραμένουμε δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας, σε όλη την Ελλάδα, με πράξεις φροντίδας, κάνοντας έτσι τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.».

Η δωρεά στην «Ανοιχτή Αγκαλιά» αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσφοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εκπαίδευση γύρω από την τοπική παραγωγή και την υγιεινή διατροφή καθώς και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα. Γιατί, η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία. Για εμάς. Και για τους γύρω μας.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι. 

09/06/2022 Γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί την κορυφαία «ΑΒ Επιλογή» για μια μεγάλη ποικιλία σε ψάρια;

Γιατί αναγνωρίζεται με 6 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης στον διεθνή διαγωνισμό του International Taste Institute (ITI) 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας στο καθημερινό μας τραπέζι και αναγνωρίζεται για αυτό από το International Taste Institute (ITI) καθώς 3 προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή» -Τσιπούρα, Λαβράκι και Φαγκρί- βραβεύτηκαν για μια ακόμη φορά στον διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Awards 2022 με 6 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης και «κέρδισαν» την κριτική επιτροπή. 

Πιο συγκεκριμένα, με Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών τιμήθηκαν:

 • Το προϊόν Φαγκρί «ΑΒ Επιλογή». To πρώτης τάξεως ψάρι, με τη λευκή σάρκα, το οποίο φημίζεται σε όλη τη Μεσόγειο για τη γεύση του. Μεγαλωμένο στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα, και με υψηλή θρεπτική αξία, αποτελεί κορυφαία ποιοτικά επιλογή και μπορεί να μαγειρευτεί με ποικίλους τρόπους. Ψητό, τηγανητό, ή στον ατμό.
 • Το προϊόν Λαβράκι «ΑΒ Επιλογή».  Το ψάρι, το οποίο είναι γνωστό ως ο «βασιλιάς» των μεσογειακών ψαριών ως προς τη γεύση, με αξεπέραστη διατροφική αξία, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε όποιο τραπέζι βρεθεί. Μπορεί να σερβιριστεί ψητό, στον ατμό, αλλά και τηγανητό.
 • Το προϊόν Τσιπούρα «ΑΒ Επιλογή». Ίσως το πιο φημισμένο μεσογειακό ψάρι, και όχι άδικα. Η αξεπέραστη γεύση της, καθώς και τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που προσφέρει, καθώς αποτελεί πλούσια πηγή ωμέγα 3 και όχι μόνο, την καθιστούν μία εξαιρετική επιλογή. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να σερβιριστεί, είναι αμέτρητοι: ως φιλέτο στον φούρνο, ή τηγανητή, και η λίστα συνεχίζεται.

Τρία εκλεκτά προϊόντα ξεχωρίζουν και εμπνέουν όλους όσοι αγαπούν το φαγητό, αναδεικνύοντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών, την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ελέγχου που ακολουθεί. Την ίδια στιγμή, η βραβευμένη σειρά «ΑΒ Επιλογή» με προϊόντα  που ξεχωρίζουν για τον τρόπο παρασκευής και για τα συστατικά τους, μετρά ήδη περισσότερα από 20 βραβεία και αναγνωρίζεται διεθνώς.  

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι! 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή» που διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop, θα βρείτε εδώ.

07/06/2022 Ο Νίκος Λαβίδας νέος Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Νίκος Λαβίδας αναλαμβάνει καθήκοντα Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος από τις 20 Αυγούστου 2022. 

Ο Nίκος Λαβίδας έχει διαγράψει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη και μακρά πορεία στον κλάδο των τροφίμων, κατέχοντας θέσεις αυξανόμενης ευθύνης. Από το 2009 έως το 2010, εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Kraft Foods Hellas. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο δυναμικό της αλυσίδας σούπερ μάρκετ I&Σ Σκλαβενίτης, όπου μέσα από διαδοχικούς ρόλους, ξεκινώντας από τη θέση του Επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης έως και τη θέση του Γενικού Διοικητικού Διευθυντή συμμετείχε στην αναδιοργάνωση της εταιρείας, αλλά και σε μια σειρά στρατηγικών εξαγορών που τελικά δημιούργησαν έναν σημαντικό παίκτη μεταξύ των αλυσίδων λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, ο Ν. Λαβίδας εργάστηκε στην Upfield  ως Γενικός Διευθυντής υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αλβανίας καθώς και 10 ακόμη άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Ο Wouter Kolk, Διευθύνων Σύμβουλος Ahold Delhaize Ευρώπης & Ινδονησίας, δήλωσε σχετικά: «Η τοποθέτηση του Νίκου Λαβίδα στο τιμόνι της ΑΒ Βασιλόπουλος, διακεκριμένης εταιρείας του Ομίλου μας, στον κλάδο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Η ΑΒ έχει ισχυρά θεμέλια, πρωταγωνιστεί στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υγιεινών επιλογών, ενώ διαθέτει και ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα πιστότητας. Με τον Νίκο επικεφαλής, η ομάδα της ΑΒ ενισχύεται δυναμικά, με ένα στέλεχος που διαθέτει μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο των τροφίμων. Ο Νίκος, με την εμπειρία και τις δεξιότητες, που αποδεδειγμένα διαθέτει είναι σε θέση να σταθμίσει τις στρατηγικές επιλογές και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, να διασφαλίσουν την άριστη εξυπηρέτηση των πελάτων της ΑΒ. Τον καλωσορίζω στον Όμιλο Ahold Delhaize και στην ΑΒ Βασιλόπουλος.» 

Ο Jesper Lauridsen, Brand President Albert Τσεχίας και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής & Νότιας Ευρώπης (CSE) δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Νίκο στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Brand President. Θα ενταχθεί σε μία δυνατή ομάδα με έμπειρα στελέχη στον κλάδο του λιανεμπορίου, με στόχο την καθημερινή εξυπηρέτηση εκατομμύρια πελατών.»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λαβίδας δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που κάνω ένα τόσο σημαντικό βήμα για να γίνω μέλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, μιας εταιρείας με τόσο ισχυρή κληρονομιά στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να ενώσω τις προσπάθειές μου με την ομάδα της ΑΒ σε αυτή τη συναρπαστική και φιλόδοξη πορεία προς την απρόσκοπτη ανάπτυξή της.»

Στον νέο του ρόλο, ο Νίκος Λαβίδας θα ηγηθεί της ΑΒ Βασιλόπουλος και θα απευθύνεται στον Jesper Lauridsen.   

Η ΑΒητική οικογένεια υποδέχεται με χαρά τον Νίκο Λαβίδα και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

06/06/2022 Πώς αναγνωρίστηκε η στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος στους ανθρώπους της κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: O Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Management Consultant της GEP, ο Χρήστος Διαμαντόπουλος, HRBP Operations & Associate Relations Director της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Λαμπρινός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GEP, στα Heal

Με μία σημαντική διάκριση στα Health and Safety Awards 2022

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που αποδεικνύει έμπρακτα ότι τοποθετεί στο κέντρο τον Άνθρωπο, διακρίθηκε ως WINNER στα φετινά Health and Safety Awards, στην κατηγορία Retail, για την Υποδειγματική διαχείριση COVID-19. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε για την υπηρεσία τηλεφωνικής ιατρικής συμβουλευτικής υποστήριξης 24/7/365 που παρείχε στους εργαζόμενούς της σε συνεργασία με την GEP (Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Yγείας και Aσφάλειας της Eργασίας στην Ελλάδα).

Από την αρχή της πανδημίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέδειξε πως είναι ένας εργοδότης που ενδιαφέρεται για τις συναισθηματικές, ψυχολογικές και σωματικές ανάγκες των ανθρώπων του. Και φροντίζει να νιώθουν ασφάλεια και να έχουν όλα τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία, αισιοδοξία και ανθεκτικότητα τις πολλαπλές ανατροπές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή κάθε ανθρώπου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λοιπόν, προσέφερε ιατρική συμβουλευτική υποστήριξη στους εργαζόμενους της ΑΒ στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας.  Μέσω αυτής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας, για τυχόν αντιμετώπιση συμπτωμάτων του COVID-19 και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν σε περίπτωση απομόνωσής τους. Ταυτόχρονα, έλαβαν πλήρη ενημέρωση για την απολύμανση στον εργασιακό αλλά και στον προσωπικό τους χώρο, καθώς και για την άδεια ειδικού σκοπού. 

Η συγκεκριμένη βράβευση επιβεβαιώνει ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται δίπλα σε όλους. Mε μικρές αλλά και μεγάλες πράξεις φροντίδας, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της, συνεργατών της και πελατών της.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

01/06/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά;

Με 235 δράσεις, και με περισσότερους από 6.500 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Για 12η χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέδειξε μέσω της Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ, πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Με την αξία του εθελοντισμού αλλά και της προσφοράς να βρίσκεται διαχρονικά στο DNA της, οι εργαζόμενοι- εθελοντές της ΑΒ μαζί με πελάτες αλλά και φίλους της, έγιναν «ένα» σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία. Περισσότεροι από 6.500 ενεργοί εθελοντές έδωσαν την Κυριακή 29 Μαΐου τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν τη διαφορά και στον Εθελοντισμό, μα και στις ζωές των συνανθρώπων μας.

Οι δράσεις αγκάλιασαν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών και μοναδικών πράξεων φροντίδας. Ενδεικτικά: 

Στην Καλαμάτα, πάνω από 80 εργαζόμενοι των καταστημάτων ΑΒ ενώθηκαν σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, με τους Παλαίμαχος της Μαύρης Θύελλας, την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας, αλλά και παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου. Τα έσοδα από τον αγώνα διατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Στο Κερατσίνι, από την άλλη, οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τον δήμο, την πυροσβεστική και την ομάδα προσκοπίνων της περιοχής προχώρησαν σε μία περιβαλλοντική δράση και συγκεκριμένα σε δεντροφύτευση στο Πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στον λόφο Σελεπίτσαρι.

Στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, διοργανώθηκε ένα μοναδικό Φεστιβάλ Εθελοντισμού. Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εthelon, οι εθελοντές και οι μικροί φίλοι της ΑΒ ετοίμασαν activity kits με υλικά ζωγραφικής, τα οποία θα διανεμηθούν σε ΜΚΟ που στηρίζουν παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν είδη ανάγκης για 4 ακόμη ΜΚΟ (Κέντρο Ειδικών Ατόμων «ΚΕΑ – ΧΑΡΑ», Stray Gerakas – Justice for Animals, ΠΕΜΦΗ και ΛΥΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ) για να στηρίξουν τη δράση και το έργο τους.

Στο Άργος, οι εθελοντές, καθάρισαν τον ιστορικό λόφο Ασπίδας στον οποίο βρίσκεται το Κάστρο της πόλης. Ενώ, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι εθελοντές του καταστήματος ΕΝΑ σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης προχώρησαν σε ενημέρωση τοπικών σχολείων για τη σπατάλη τροφίμων.

Με το αίσθημα προσφοράς να διαπερνά κάθε πράξη της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και την αξία του εθελοντισμού να βρίσκεται καλά χαραγμένη στο DNA της, φέτος δημιουργεί για πρώτη φορά ένα μοναδικό Hub Εθελοντισμού για τους εργαζομένους. Μια κοινότητα που θα δημιουργήσει όλη η ΑΒητική οικογένεια. Είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί δράσεις εθελοντισμού όλη την χρονιά, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να διαλέξει εκείνη που του ταιριάζει καλύτερα και στον χρόνο που τον εξυπηρετεί. Έτσι η προσφορά γίνεται μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της ΑΒ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έδειξε για 12η συνεχόμενη χρόνια πως νοιάζεται και δίνει έμπρακτα το «παρών» με ουσιαστικές πράξεις φροντίδας και αγάπης. Γιατί νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για τους συνανθρώπους μας, για την κοινωνία μας, για τον πλανήτη μας. Και το δείχνει καθημερινά.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

24/05/2022 Ποια παραδοσιακά προϊόντα από την ελληνική γη βραβεύτηκαν για την ποιότητά τους στα World Quality Awards 2022;

Πέντε εκλεκτά και αυθεντικά ελληνικά προϊόντα της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», από τα Κύθηρα, την Κρήτη, την Κοζάνη και τα Φάρσαλα, που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου μας, διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους ποιότητα από το Διεθνές Ινστιτούτο Ποιότητας, Monde Selection, και τον διαγωνισμό World Quality Awards 2022

Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή των φετινών World Quality Awards 2022 απένειμε Χρυσό Βραβείο Ποιότητας για τα Παξιμάδια Λαδιού Κυθήρων και για τα Σταρένια Παξιμάδια Ολικής Άλεσης και Σίκαλης Κυθήρων που παρασκευάζονται στο χωριό Καραβάς ακολουθώντας την τοπική παραδοσιακή συνταγή. Το Χρυσό «σήκωσαν» και τα Κριθαρένια Ντακάκια Πετρόμυλου Ολικής Άλεσης από την Ασή Γωνιά Xανίων Κρήτης, που φτιάχνονται όπως τα παλιά τα χρόνια, με αλεύρι κριθαρένιο ολικής άλεσης, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο με ελαιόλαδο και προζύμι. Χρυσές αναδείχθηκαν και οι Φακές ψιλές Κοζάνης, το καλύτερο υλικό για την αγαπημένη μας σούπα ή και σαλάτα! Τα Φασόλια μέτρια Φαρσάλων, βασικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής, βραβεύτηκαν με Ασημένιο Βραβείο Ποιότητας

Τέσσερις χρυσές και μία ασημένια διάκριση που συμπληρώνουν τις περισσότερες από 20 διεθνείς βραβεύσεις που έχει λάβει η σειρά προϊόντων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» για την εξαιρετική ποιότητα και την ανώτερη γεύση των προϊόντων της. Προϊόντα, τα οποία η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει με φροντίδα και μεράκι σε κάθε σπίτι, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. 

AB Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

12/05/2022 Πώς επιβραβεύτηκε ο μοναδικός κόσμος προνομίων της ΑΒ Plus;

Aπό αριστέρα προς τα δεξιά: η Σύλια Βουλγαράκη, Loyalty & Personalization Supervisor της ΑΒ Βασιλόπουλος, και η Πέννυ Κουτσανέλου, Loyalty & Personalization Associate της ΑΒ Βασιλόπουλος

Με το bronze βραβείο στα Loyalty Awards

Το πρόγραμμα πιστότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 25 χρόνια, προσφέρει μοναδικά προνόμια και οφέλη στους 2,2 εκατομμύρια πιστούς πελάτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, για τις καθημερινές τους αγορές, αλλά και μέσα από συνεργασίες που διατηρεί με εταιρείες και οργανισμούς. Για το καινοτόμο, λοιπόν, πρόγραμμα πιστότητας «AB Plus: Ένας κόσμος γεμάτος προνόμια για όλους και τον καθένα ξεχωριστά», διακρίθηκε στην κατηγορία Retail των Loyalty Awards με Bronze βραβείο
 

Το πρόγραμμα πιστότητας AB Plus, ένα από τα πιο ιστορικά της ελληνικής αγοράς, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς τα καθημερινά ψώνια γίνονται εύκολα, γρήγορα και κυρίως πιο προσωπικά! Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται να εξελίξει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα πιστότητας, με νέα προνόμια και δυνατότητες, καινοτόμες παροχές, οφέλη αλλά και περισσότερες στοχευμένες προσφορές και περιεχόμενο, για μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία και επιβράβευση. Ενώ, επενδύει περαιτέρω στην  ψηφιοποίηση της ΑΒ Plus, ώστε να προσφέρει σε κάθε έναν αυτά που χρειάζεται, όπου και αν βρίσκεται.

Γιατί για την ΑΒ Βασιλόπουλος, κάθε πελάτης είναι μοναδικός. Και η AB Plus είναι μια «πράξη φροντίδας» και αξεπέραστης αγοραστικής εμπειρίας για τους πελάτες, με λύσεις κι επιλογές που βασίζονται στις επιθυμίες του κάθε πελάτη, ξεχωριστά.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

12/05/2022 Ποια πολυβραβευμένη σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών ξεχώρισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Private Label Awards 2022;

Η αποκλειστική σειρά OceaniQ της ΑΒ διακρίθηκε στα Vegan Awards και στα Green Awards 2020

Το ΟceaniQ είναι το brand που έχει φτιαχτεί με σκέψη και συνείδηση. Μας βοηθάει να #allazoumesinithies και κάνει το σπίτι μας, τα ρούχα μας και τα πιάτα μας να λάμπουν, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Και τώρα, τα οικολογικά προϊόντα ΟceaniQ αποκτούν μια ξεχωριστή λάμψη! Γιατί, εκτός από “πράσινα”, γίνονται και ασημένια χάρη στα δύο SILVER βραβεία που η καινοτόμα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών απέσπασε ως Household Care Vegan Product of the Year στα Vegan Awards 2020 και ως Green Home Product of the Year στα Green Awards 2020! 

Με μπουκάλια φτιαγμένα 100% από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας και vegan σύνθεση, η καρδιά της σειράς OceaniQ «χτυπά» στα βάθη της θάλασσας, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα της, και συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη μας. 

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια σειρά που έχει φτιαχτεί με σκέψη και συνείδηση. Που φροντίζει για να έχουμε καθαρότερες θάλασσες και έναν βιώσιμο υδροφόρο ορίζοντα. Που κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον και συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Μάθετε περισσότερα για τη σειρά OceaniQ, εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

05/05/2022 ΑΒ Βασιλόπουλος: Η νέα συνεργασία της AB Βασιλόπουλος με το InstaShop φέρνει τα ψώνια στο σπίτι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με λίγα μόνο κλικ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το InstaShop, την κορυφαία υπηρεσία on-demand delivery, και ήδη περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται από την εφαρμογή!

Με εμπειρία 7 ετών και εξειδίκευση στις online πωλήσεις προϊόντων σούπερ μάρκετ, η εφαρμογή InstaShop υπόσχεται μια μοναδική αγοραστική εμπειρία, αντίστοιχη με εκείνη του φυσικού καταστήματος ΑΒ, στις ίδιες τιμές και με παράδοση σε 1 ώρα από τη στιγμή της παραγγελίας. Στην εφαρμογή είναι διαθέσιμα περισσότερα από 10.000 προϊόντα, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον  καταναλωτή, να προσθέσει κάποιο αντικείμενο αφού έχει ολοκληρώσει την παραγγελία, ή να επιλέξει άμεσα και εύκολα αντικατάσταση σε περίπτωση εξαντλημένου προϊόντος. 

Η Αντιπρόεδρος Marketing και Στρατηγικής & Υπεύθυνη Ηλεκτρονικού Εμπορίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, Ζέτα Χειμωνίδου, δήλωσε: «Η στρατηγική συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την InstaShop, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παραγγελίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχεται να αναβαθμίσει την online αγοραστική εμπειρία των πελατών μας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και να εξοικονομήσει χρόνο στα καθημερινά τους ψώνια. Προτεραιότητά μας είναι πάντα να προσφέρουμε επιλογές, λύσεις και ιδέες στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων  καταναλωτών.».

Ο CEO της InstaShop, Ιωάννης Τσιώρης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε με μία από τις κορυφαίες αλυσίδες super market στην Ελλάδα. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς, αρχικά, και στους Αθηναίους, στη συνέχεια, να κάνουν τις αγορές τους από την άνεση του σπιτιού τους, αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία που προσφέρει η πλατφόρμα του InstaShop και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της ΑΒ Βασιλόπουλος. Με μια ποικιλία περί των 10.000 κωδικών και άμεση παράδοση εντός μίας ώρας, φιλοδοξούμε πως μαζί, μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα γίνουμε η 1η επιλογή στην παράδοση προϊόντων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.».

Μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η ΑΒ φιλοδοξεί να διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο καταστημάτων της στην πλατφόρμα της InstaShop, καθώς και το εύρος κάλυψης της online παράδοσης και σε άλλες πόλεις.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή, πατήστε εδώ

19/04/2022 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πράξη φροντίδας για το Γηροκομείο Αθηνών

Ενόψει του Πάσχα, η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει το Γηροκομείο Αθηνών και βρίσκεται στο πλευρό των 140 ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που φιλοξενούνται εκεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, «γεμίζει» το νηστίσιμο και πασχαλινό τραπέζι του Οργανισμού με μια σημαντική δωρεά σε βασικά προϊόντα διατροφής, ανάμεσά τους 60 κιλά μαργαρίνη, 50 κιλά όσπρια, 50 κιλά μαρμελάδα και 26 κιλά κρέας. Με αυτόν τον τρόπο, «γεμίζει» το τραπέζι του Γηροκομείου Αθηνών με φροντίδα, προσφορά και αλληλεγγύη.

Για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Για να κάνει τη διαφορά στις ζωές τους.

11/04/2022 Γιατί τα Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι τα πιο «πολύτιμα» από όλα;

Γιατί προσφέρουν αγάπη στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Ποιο είναι το «πολύτιμο έκθεμα» της ΑΒ Βασιλόπουλος; Τα Πασχαλινά της Αβγά, που για 6η συνεχή χρονιά, είναι αφιερωμένα σε πράξεις προσφοράς, που αλλάζουν τον κόσμο των παιδιών προς το καλύτερο.   

Φέτος, με κάθε αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού της ΑΒ, οι πελάτες συνεισφέρουν με 0,30€ για τη στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ, του πρώτου ελληνικού φιλανθρωπικού σωματείου στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με αναπηρίες. Ταυτόχρονα, η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το ποσό που θα συγκεντρωθεί για τις θεραπείες των γενναίων αυτών παιδιών
 

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί, προσφέρουμε κάτι πολύτιμο ... Αγάπη για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ! 

Τα αβγά διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη (150γρ. & 220 γρ.), με πολύχρωμες παιδικές ζωγραφιές που έχουν επιμεληθεί οι μικροί επισκέπτες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της ΑΒ, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, αλλά και στο AB Eshop.

Τα φετινά Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ είναι το πιο «πολύτιμο έκθεμα», γιατί κάνουν τη διαφορά στη ζωή των γενναίων παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ. “Αγγίξτε ελεύθερα, λοιπόν, είναι για καλό σκοπό!

Δείτε το ευφάνταστο τηλεοπτικό σποτ της ΑΒ για τα Πασχαλινά Αβγά, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, εδώ.

AB Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι. 

22/03/2022 AB Βασιλόπουλος: Τι «έφερε σπίτι» το πρόγραμμα “Living Data”;

Ένα Gold και ένα Bronze βραβείο στα Cyber Security Awards για την ασφάλεια της πληροφορίας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνωρίζει την αξία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων της και γύρω από θέματα σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών. Για τον λόγο αυτό και σε ένα δυναμικό και μεταβαλλόμενο digital περιβάλλον, έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα “Living Data”. 

Το πρόγραμμα για την ασφάλεια των πληροφοριών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών, από την εταιρική συμπεριφορά έως και πρακτικές συμβουλές για την προσωπική ζωή. Βασίζεται σε 4 πυλώνες ενδιαφέροντος -Customer Care, Brilliant Basics, Check before you Trust, Innovate for the Future- και συνεχώς ανανεώνεται για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της αγοράς και του κλάδου, με έναν τρόπο προσιτό, ενδιαφέρον και ευχάριστο, για κάθε εργαζόμενο στην ΑΒ. 

Αυτή η φροντίδα για συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς και η δημιουργία του καινοτόμου και πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος “Living Data” αναγνωρίστηκαν με δύο βραβεία στα φετινά Cyber Security Awards της BOUSSIAS. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε για το πρόγραμμα “Living Data”: 

 • Gold Βραβείο στην κατηγορία Cyber Awareness 
 • Bronze Βραβείο στην κατηγορία Retail 

Πρόκειται για δύο σημαντικές Cyber βραβεύσεις για το πρόγραμμα “Living Data” και την «ασφάλεια της πληροφορίας» ως μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της ΑΒ στην «εργασία», στο «σπίτι» ή εν «κινήσει». Για την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των ανθρώπων της. Για μια πιο ασφαλή και αειφόρο κοινωνία.      

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

29/03/2022 ΑΒ Βασιλόπουλος: Τι κοινό έχουν η μείωση της σπατάλης τροφίμων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και το «αρμονικό» lifestyle;

«Αθροίζουν» 12 διακρίσεις σε 4 ξεχωριστούς θεσμούς -Accounting Awards, Circular Economy Awards, Energy Mastering Awards και Healthy Diet Awards- για όλα όσα κάνουν τη διαφορά, σε κάθε πτυχή της δράσης της ΑΒ 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει το περιβάλλον σήμερα, για εμάς και για τις επόμενες γενιές, με την υιοθέτηση μια «πράσινης» συμπεριφοράς, τη δέσμευσή της για μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις στρατηγικές που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Την ίδια στιγμή, «μετασχηματίζεται ψηφιακά» μέσα από την ένταξη λύσεων RPA στις λειτουργικές της διαδικασίες, προς όφελος των ανθρώπων της, αλλά και των πελατών της. Και δεν μένει εκεί... Αφουγκράζεται την ανάγκη των καταναλωτών για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς και την επιθυμία τους για αγορά προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, και προσφέρει επιλογές, λύσεις και ιδέες για ένα πιο «αρμονικό» lifestyle. 

Αυτά και πολλά παραπάνω αντανακλούν οι διακρίσεις στα Accounting Awards 2022, στα Circular Economy Awards 2022, στα Energy Mastering Awards 2022, αλλά και στα Healthy Diet Awards 2022, οι οποίες «αγκαλιάζουν» ένα εύρος σημαντικών πρωτοβουλιών της ΑΒ. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος στα Accounting Awards 2022, έλαβε:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Διαδικασίες & Πρακτικές Οικονομικής Διοίκησης για τις Καινοτόμες Διαδικασίες Οικονομικής Διαχείρισης μέσω Αυτοματοποίησης RPA

Στα Circular Economy Awards 2022, έλαβε:

 • Τον τίτλο Winner, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία retail για τη  Δέσμευση και τις Δράσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος για μείωση της σπατάλης τροφίμων.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Food Waste για το Πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, «Τρόφιμα Αγάπης». 
 • Silver βραβείο στην κατηγορία Zero Waste για τη Δέσμευση και τις Δράσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος για μείωση της σπατάλης τροφίμων.
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία Recycling (Compost - Materials Recovery) για τα Κέντρα Ανακύκλωσης AB - Μια πρωτοπορία στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Στα Energy Mastering Awards 2022, έλαβε: 

 • Gold βραβείο στην κατηγορία Energy Efficiency για τη Στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας εγκαταστάσεων.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία BEMS, Building Automations, Smart Building Systems για τα Ευφυή συστήματα διαχείρισης εγκαταστάσεων.
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Reduction / Minimization Emissions για τη Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Energy Conservation για το Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία Energy Monitoring Technologies για τα Έξυπνα συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας.

Στα Healthy Diet Awards 2022, έλαβε:

 • Gold/Platinum βραβείο στην κατηγορία Healthy Diet Retail Store Service για το Τμήμα Armonia Health and Wellness της ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία Healthy Diet Online Service για το πρόγραμμα Ο Διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ by AB #allazoumesinithies

Δώδεκα ξεχωριστές βραβεύσεις, λοιπόν, που αναγνωρίζουν στην πράξη την καθημερινή αφοσίωση της ΑΒ Βασιλόπουλος να κάνει τη διαφορά, σε κάθε πτυχή της δράσης της καθημερινά, προς όφελος των ανθρώπων της, των πελατών της, της κοινωνίας και του πλανήτη. Για όλα όσα νοιάζεται. Για όλα όσα νοιαζόμαστε, σήμερα, για το αύριο.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

22/02/2022 Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος

Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, το οποίο ιστορικά αποτελείται από ανώτατα στελέχη της διοικητικής ομάδας.

Ο Σοφοκλής Γιαννακού αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του ΔΣ, ενώ ως μέλη εκλέχθηκαν η Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs της ΑΒ και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP Human Resources & Organizational Development της ΑΒ.

Η διοικητική ομάδα έχει την ευθύνη διοίκησης της ΑΒ, τόσο σε θέματα καθημερινής λειτουργίας, όσο και στρατηγικής σημασίας, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE).
 

17/02/2022 H ΑΒ Βασιλόπουλος λαμβάνει το Σήμα Ισότητας SHARE

Συγκαταλέγεται στις 18 επιχειρήσεις που λαμβάνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σήμα για την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συγκαταλέγεται στις 18 επιχειρήσεις που λαμβάνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σήμα Ισότητας SHARE. Το SHARE αποτυπώνει την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών εντός των επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο την ισότητα των φύλων. Είναι αποτέλεσμα μιας διετούς προσπάθειας για την προώθηση της εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής, καθώς και της καλύτερης κατανομής των υποχρεώσεων φροντίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε αυτό το «ταξίδι» που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων,  την εφαρμογή της μεθοδολογίας που αναπτύχθηκε, την εκπαίδευση και την τελική αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια που «αγγίζουν» 4 πτυχές: την ίση μεταχείριση των δύο φύλων, την ισότητα στη λήψη των αποφάσεων, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για γυναίκες και άντρες, καθώς και την εταιρική κουλτούρα και την ευρύτερη επιχειρησιακή πολιτική

Σύμφωνα, λοιπόν, και με την εισήγηση της ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης, η ΑΒ Βασιλόπουλος «δίνει σήμα» ισότητας των φύλων, με το SHARE να έρχεται να «επισφραγίσει» τη δέσμευση της αλυσίδας σουπερμάρκετ να προωθεί διαρκώς τον διάλογο για τη διαφορετικότητα, την ενσωμάτωση και τη συμπερίληψη. 

Σε αυτό το πνεύμα, ο Δημήτρης Αρτικόπουλος , VP of Human Resources & Organizational Development της ΑΒ Βασιλόπουλος, σημείωσε: «Νιώθουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι για την απονομή  του Σήματος Ισότητας SHARE. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντανακλά όλες εκείνες τις απαραίτητες -και θεμελιώδεις- αρχές για τη σύγχρονη κοινωνία. Για τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Δίνει φωνή και δύναμη για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού οικοσυστήματος που χρειάζεται τις γυναίκες -αλλά και τους άντρες- για να εξελιχθεί και να κάνει το επόμενο βήμα.». 

Το Σήμα Ισότητας SHARE επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΑΒ Βασιλόπουλος ως εργοδότης. 

Αναγνωρίζει πως είναι μια ομάδα από διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να είναι όσα ήδη είναι, αλλά και όλα όσα θέλουν να γίνουν, στην επαγγελματική και την ιδιωτική τους ζωή. Και πιστεύει ότι η ισότητα των φύλων, σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, πρέπει να πάψει να είναι ζητούμενο. 

Για τον λόγο αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος «κάνει SHARE» τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, την αποδοχή, την ένταξη χωρίς αποκλεισμούς.  

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι!

04/02/2022 Ο Βασίλης Σταύρου αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Μετά από 28 χρόνια καριέρας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Βασίλης Σταύρου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία, όπου ασκούσε καθήκοντα Brand President από το 2018.

Ο Βασίλης Σταύρου ξεκίνησε στην ΑΒ το 1994. Στη μακρά πορεία του στον Όμιλο, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος  Ποιοτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αγορών, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Ανθρώπινου Δυναμικού και  Αειφορίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ινδονησία, καθώς και Brand President της Mega Image στην Ρουμανία.

Για την αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου, ο Wouter Kolk, Διευθύνων Σύμβουλος Ahold Delhaize Ευρώπης & Ινδονησίας, δήλωσε: «Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον Βασίλη για τη σημαντική συνεισφορά του στην εταιρεία μας, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του. Είναι γνωστός και σεβαστός για το πάθος του για τους ανθρώπους και το χτίσιμο δυνατών ομάδων. Η βαθιά εμπειρία του στο χώρο του λιανικού εμπορίου και η φροντίδα για τους άλλους είναι μοναδική και θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς.».

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου επικεφαλής. Στο μεταξύ, ο Jesper Lauridsen, Brand President Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE), θα αναλάβει την ευθύνη ως Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος και αυτό πέρα από τις τρέχουσες αρμοδιότητές του. Ο Jesper θα συνεργαστεί στενά με την Διοικητική Ομάδα της ΑΒ, με στόχο την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας, στην ελληνική αγορά.


Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr 

03/02/2022 Πώς η ΑΒ κάνει τη διαφορά στο μοντέλο του Franchise;

Με 2 καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα και τη διάκριση ως Be Spoken Franchise στον κορυφαίο θεσμό “Franchise Awards 2022”

H ΑΒ Βασιλόπουλος ξεχώρισε στα “Franchise Awards 2022”, τον πλέον καταξιωμένο θεσμό του franchising στη χώρα μας, αφού βραβεύτηκε στην κατηγορία Be Spoken Franchise. Η διάκριση αυτή αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση για τα 2 επιτυχημένα, καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα που προσφέρει σε κάθε νέο επιχειρηματία - franchisee που θέλει να κάνει το δικό του ξεκίνημα στον κόσμο του επιχειρείν. Και πάντοτε, με σύμμαχό του την εμπειρία, την αξιοπιστία και την ουσιαστική στήριξη μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης επένδυσης για τη λειτουργία του καταστήματος.

Τόσο τα AB Shop & Go, τα καταστήματα πόλης που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά για γρήγορες και εύκολες αγορές, όσο και τα ΑΒ Food Market που λειτουργούν στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν μια ελκυστική πρόταση συνεργασίας για όσους επιθυμούν να κάνουν το βήμα που πάντα ονειρεύονταν, ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση. Παράλληλα, προσφέρουν στους πελάτες τη μοναδική αγοραστική εμπειρία ΑΒ, με επιλογές, λύσεις και ιδέες για όλα όσα χρειάζονται.

Ο Wholesale & Affiliate Retail Director της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική αυτή βράβευση που επιβεβαιώνει ότι σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων προκλήσεων, η ΑΒ εξακολουθεί να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ενισχύουμε, λοιπόν, ακόμη περισσότερο τη στήριξή μας προς τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και θέλουν να «το επιχειρήσουν» έχοντας στο πλευρό τους το πιο ισχυρό όνομα και μια απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα. Είμαστε εδώ για εκείνους τους νέους επιχειρηματίες που έχουν μεράκι, όρεξη και διάθεση να επενδύσουν στον τόπο τους, και μαζί θα  κάνουμε το όνειρό τους πραγματικότητα.».

Το δίκτυο franchise της ΑΒ, που σήμερα αριθμεί 267* καταστήματα πανελλαδικά, μεγαλώνει και διευρύνεται συνεχώς. Εξελίσσεται και προσαρμόζεται, ώστε να ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τάσεις και να κάνει τη διαφορά!

Μάθετε περισσότερα στο www.ab.gr/franchise.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.


*Συγκεκριμένα, το δίκτυο franchise της ΑΒ αριθμεί 82 καταστήματα AB Food Market, 106 καταστήματα AB Shop & Go και 79 καταστήματα AB Shop & Go Shell.

17/01/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 καταστημάτων AB Shop & Go;

Με τη φιλοδοξία να διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων AB Shop & Go με 50 νέα καταστήματα μέσα στο 2022 και να φτάσει τα 250 την επόμενη τριετία!

Με το νέο κατάστημα AB Shop & Go στην Αργυρούπολη (Λεωφόρος Κύπρου 20, 16452), η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τη συμπλήρωση των 100 καταστημάτων AB Shop & Go, που αποτελούν μικρά καταστήματα πόλης σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με ταχύτητα και ευκολία αγορών.

Από το 2012, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνώρισε ότι το franchise αποτελεί ένα ανερχόμενο επιχειρηματικό πεδίο με εξαιρετική δυναμική. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε έναν νέο τύπο καταστήματος ευκολίας, τα AB Shop & Go, που προσανατολίζονται στην εξυπηρέτηση των καθημερινών, έκτακτων ή συμπληρωματικών αγορών, προσφέροντας πολλές επιλογές μαζί με ταχύτητα αγορών και φιλική εξυπηρέτηση, και όλα αυτά στο πλαίσιο της γειτονιάς.

Τα AB Shop & Go, αποτελούν μια ελκυστική πρόταση συνεργασίας για κάθε νέο επιχειρηματία που θέλει να κάνει το δικό του ξεκίνημα, έχοντας ως σύμμαχό του την εμπειρία, την αξιοπιστία και την ουσιαστική στήριξη μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Συγκεκριμένα, η ΑΒ αναλαμβάνει την αξιολόγηση και υλοποίηση της επένδυσης, την ενοικίαση και τη δαπάνη διαμόρφωσης του ακινήτου, την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού του καταστήματος. Ο υποψήφιος franchisee χρειάζεται να διαθέτει ένα μικρό κεφάλαιο κίνησης, ενώ, παράλληλα, αναλαμβάνει να αποπληρώσει την επένδυση κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, καταβάλλοντας μηνιαία δόση για 10 έτη χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φιλοδοξεί να διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο καταστημάτων AB Shop & Go, με 50 νέα καταστήματα μέσα στο 2022, και να φτάσει τα 250 καταστήματα συνολικά μέσα στην επόμενη τριετία. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύψει την αγορά ευκολίας τουλάχιστον στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη. 

Ο Wholesale & Affiliate Retail Director της ΑΒ Βασιλόπουλος, κ. Δημήτρης Παπαχρυσάνθου δήλωσε σχετικά: «Το ΑΒ Shop & Go απευθύνεται σε όσους έχουν όνειρα, θέληση και διάθεση για επιτυχία. Και σίγουρα σε εκείνους που θέλουν να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα στην επιχειρηματικότητα. Σε όλους όσοι, λοιπόν, έχουν το μεράκι να επενδύσουν στην γειτονιά τους, μαζί θα κάνουμε πράξη το όραμά μας σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας: να προσφέρουμε επιλογές, λύσεις και ιδέες που έχουμε επιμεληθεί οι ίδιοι προσωπικά, με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό.». 

Μάθετε περισσότερα στο www.ab.gr/franchise

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

10/01/2022 Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έκανε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας τη χρονιά που πέρασε;

Με 1.000.000 ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα 

«Τι θα φάμε σήμερα;». Μια ερώτηση απλή. Καθημερινή. Όχι όμως για όλους. Για εκείνους, λοιπόν, τους συνανθρώπους μας, για τους οποίους το φαγητό σημαίνει πολλά περισσότερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, για το 2021, διέθεσε 1.000.000 ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εκπαίδευση γύρω από την τοπική παραγωγή και την υγιεινή διατροφή, καθώς και την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα. 

Με αυτόν τον τρόπο, ενίσχυσε σημαντικά το έργο περισσοτέρων από 140 Οργανισμών, όπως το Μπορούμε, η Τράπεζα Τροφίμων, η ΕΛΕΠΑΠ, η Κιβωτός του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ανοιχτή Αγκαλιά, το Ινστιτούτο Prolepsis, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α. 

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας και Εταιρικής Επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, δήλωσε σχετικά: «Στην ΑΒ, δημιουργούμε διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς με Οργανώσεις, Φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τον Άνθρωπο. Αντιλαμβανόμαστε τις διαφορετικές ανάγκες της κοινωνίας μας και ανταποκρινόμαστε άμεσα, με μια προσέγγιση αξιακή, βαθιά ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική και πάντα με πράξεις φροντίδας που στοχεύουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας. Και έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας.».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φρόντισε για ακόμη μια φορά, ώστε να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι εκείνων που το χρειάζονται περισσότερο. Γιατί γνωρίζει ότι το φαγητό δεν είναι απλώς πρώτες ύλες. Είναι μια βασική ανάγκη. Γιατί νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία και θέλει να κάνει τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας.

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.