PRESS KIT & MEDIAΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2023

21/12/23 Πολλαπλά βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος σε ανακύκλωση, υγιεινά προϊόντα, καινοτομία και εξυπηρέτηση πελατών

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύτηκε για τις δράσεις της σε 5 θεσμούς με 7 βραβεία

Η ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε 7 σημαντικά βραβεία σε 5 αναγνωρισμένους διαγωνιστικούς θεσμούς στους οποίους συμμετείχε, αναδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, στα προϊόντα με γνώμονα την υγεία, στην καινοτομία και στην μοναδική εξυπηρέτηση των πελατών. Τα βραβεία αυτά επιβεβαιώνουν τη δυναμική παρουσία της στην αγορά, υπογραμμίζοντας την ανταγωνιστικότητα της σε μια σειρά από τομείς και εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση της ως ηγέτιδα δύναμη στο εγχώριο λιανεμπόριο.
 

Circular Economy Awards 2023
Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο Silver Award στην κατηγορία Circular Economy Products για το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει σταθερά από το 2003 και περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός Συστήματος Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Η αναγνώριση αυτή επιδεικνύει την αποτελεσματικότητα των 100 κέντρων ανακύκλωσης, που είναι τοποθετημένα σε ισάριθμα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας και εξαιτίας τους έχουν ανακυκλωθεί περισσότερα από 15 εκατομμύρια συσκευασίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Το επίτευγμα αυτό ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της ΑΒ Βασιλόπουλος για υπεύθυνη λειτουργία και βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο.

Plant Based Awards 2023 
Η δέσμευση της ΑΒ Βασιλόπουλος για προσφορά βιώσιμων προϊοντικών λύσεων βασισμένες στις ανάγκες των καταναλωτών αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το Bronze Award, που απέσπασε στην κατηγορία Plant-Based Milk Alternative στα Plant Based Awards 2023.  

Healthy & Bio Food Awards 2024  
Η προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος στις υγιεινές και βιολογικές επιλογές τροφίμων στους καταναλωτές αναγνωρίστηκε με κορυφαίες διακρίσεις στα Healthy & Bio Food Awards 2024. Η σειρά χυμών και smoothies Nature's Promise βραβεύτηκαν με Gold Award και Silver Award αντίστοιχα, τονίζοντας έτσι τόσο την ποιότητα των προϊόντων όσο και την οικολογική συσκευασία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα της σειράς Nature's Promise παρασκευάζονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης διατηρώντας όλη τη θρεπτική αξία από τους καρπούς, εμφιαλώνονται με τη μέθοδο HPP, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά, ενώ συσκευάζονται σε μπουκάλια 100% R-Pet κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο πλαστικό και τα καπάκια τους είναι διαφανή HDPE, που είναι εύκολα στην ανακύκλωση και δεν χρειάζονται χημικό χρωματισμό.

Ε-volution Awards 2024
Στον ψηφιακό τομέα, η ΑΒ Βασιλόπουλος πέτυχε σημαντική αναγνώριση στα E-volution Awards 2024, η οποία αφορούσε τη πρωτοπόρο λειτουργία του E-shop της. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας κέρδισε το Bronze Award στην κατηγορία Best in Conversion Rate Optimization και το Silver Award στην κατηγορία Best in Consumer Retail. Τα βραβεία αυτά προβάλλουν την καινοτόμα προσέγγιση της ΑΒ Βασιλόπουλος στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών και της αύξησης των πωλήσεων.

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2023
Σε ένα σημαντικό επίτευγμα, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε το βραβείο Customer Service Distinction Award στην κατηγορία «Best Online Customer Service (e-shop)» στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2023. Η διάκριση αυτή θεμελιώνει τον πρωτοπόρο ρόλο της εν λόγω αλυσίδας στην εγχώρια αγορά όσον αφορά την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα αριστείας στον κλάδο των σούπερ μάρκετ μέσω αυτών των επιτευγμάτων. Κάθε βραβείο αντανακλά την αφοσίωση της στη βιωσιμότητα, την υγιεινή διατροφή, την καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών, ενισχύοντας τελικά τη θέση της ως ηγέτη στον τομέα του εγχώριου λιανεμπορίου.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

21/12/23 Νέα συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την COSMOTE μέσω της καμπάνιας ΑΒ COSMOTE GIFTS FOR YOU

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε τη συνεργασία της με την COSMOTE, μέσω της νέας καμπάνιας ΑΒ COSMOTE GIFTS FOR YOU.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες της COSMOTE θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν κουπόνι έκπτωσης 3€ που θα αποκτούν μέσα από το  COSMOTE APP και την ενότητα For You. Στη συνέχεια, μπαίνοντας στην ενότητα «Συνεργασίες» στο ab.gr, στο AB App ή στα κιόσκια των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος το ενεργοποιούν και πραγματοποιούν τις αγορές τους με την κάρτα AB Plus. H έκπτωση θα ισχύει για όλα τα προϊόντα του ΑΒ Eshop και τα φυσικά καταστήματα μέχρι τις 31/12/2023.
 

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος στοχεύει να παρακινήσει ΑΒ Plus card holders να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που τους προσφέρει η ΑΒ Plus και να κάνει την αρχή για μια σειρά από νέες σημαντικές συνεργασίες με το GIFTS FOR YOU της COSMOTE.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.
 

18/12/23 Ανακαίνιση στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, μετά από τη σημαντική επένδυση στο νέο της κατάστημα στο Μαρούσι, προχώρησε στην ανακαίνιση του μεγαλύτερου καταστήματος του δικτύου της, στο Ελληνικό Αττικής. Το ανακαινισμένο κατάστημα, συνολικής έκτασης 5.500 τ.μ., υιοθέτησε το νέο σχεδιασμό της εταιρείας, αναδεικνύοντας περαιτέρω τις κατηγορίες, τα καινοτόμα προϊόντα και τα ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ανοιχτής αγοράς για μια ευχάριστη αγοραστική εμπειρία.

Στα τμήματα του ανακαινισμένου καταστήματος περιλαμβάνονται η «Λαϊκή», δηλαδή το οπωροπωλείο για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το οποίο, με το σύστημα υδροπονίας, αναπτύσσει τα δικά του φρέσκα λαχανικά, για λαχταριστές σαλάτες και ζαρζαβατικά. Επίσης, τα τμήματα των Τυριών και Αλλαντικών παρέχουν αυθεντικές και πικάντικες γεύσεις, το Κρεοπωλείο διαλεχτές κοπές και το Ψαράδικο ψάρια ημέρας, που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα, με έμφαση στις μοναδικές γεύσεις του τόπου μας και εμπιστοσύνη στα αποκλειστικά προϊόντα ΑΒ. Ακόμα, ο Φούρνος και το Grab n’ Go προσφέρουν απολαυστικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της ημέρας, όπως σφολιάτες, νόστιμα snacks, φρεσκοψημένα ψωμιά και γλυκίσματα αλλά και το Fresh juice bar διαθέτει ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς, smoothies και φρουτοσαλάτες που ετοιμάζονται επί τόπου κάθε φορά. Το τμήμα του Αρμονία, με ανανεωμένη εμφάνιση, προσφέρει βιολογικά προϊόντα, σε μεγάλη ποικιλία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες να κάνουν υγιεινές και βιώσιμες επιλογές, όπως προϊόντα χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για vegans και απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Το Κελάρι, ένας χώρος ιδιαίτερος και ατμοσφαιρικός, ταξιδεύει τον επισκέπτη στους πιο ξεχωριστούς αμπελώνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Στο κατάστημα του Ελληνικού, υπάρχει Sushi Bar, όπου οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας μπορούν να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες, συμβάλλοντας, ώστε η ποιότητα να είναι προσιτή σε όλους.

Στο ανανεωμένο κατάστημα φιλοξενείται ξεχωριστά διαμορφωμένος χώρος με προϊόντα της Ηοlland & Barrett, της βρετανικής αλυσίδας προϊόντων ευεξίας, που διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, φυσικά προϊόντα ομορφιάς, αθλητικά συμπληρώματα, τρόφιμα και ροφήματα. Παράλληλα, το ανακαινισμένο κατάστημα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά προϊόντα και νέες καινοτόμες μάρκες που προσφέρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως η Nature’s Promise, η Perla, η Delicata, που υποστηρίζουν την  προστασία του πλανήτη, ώστε να είναι βιώσιμος για τις γενιές που έρχονται και η σειρά προϊόντων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», ώστε όλοι οι πελάτες της ΑΒ να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας. Ακόμα, οι σοκολάτες Milly, αλλά και τα προϊόντα κάτω από την επωνυμία Gustona, μπορεί να τα βρει κανείς σε χαμηλή τιμή με την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ. Ωστόσο, επειδή, ο χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό το λόγο δίνεται η δυνατότητα τους πελάτες της ΑΒ να εξοικονομούν χρόνο με έξυπνες και γρήγορες λύσεις, όπως τα Έτοιμα Γεύματα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, καθώς επίσης και το ψητό κοτόπουλο ΑΒ και ΑΒ Επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες.

Το ΑΒ στο Ελληνικό, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 43-45, διαθέτει εξωτερικό και εσωτερικό χώρο στάθμευσης, συνολικά, 350 θέσεων και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του για να τους προσφέρει την καλύτερη αγοραστική εμπειρία.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

11/12/2023 ΑΒ Βασιλόπουλος και περιοδικό δρόμου «σχεδία»: Μαζί για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων

Το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων προϊόντων της ΑΒ Βασιλόπουλος «Τρόφιμα Αγάπης» και το περιοδικό δρόμου «σχεδία» συνεργάζονται με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος χαρακτηρίζεται από τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες, τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας καθώς και την καινοτομία της. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάστηκε πριν 10 χρόνια το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων προϊόντων, «Τρόφιμα Αγάπης», με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Προκειμένου να επεκταθεί περαιτέρω το πρόγραμμα και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της προσφοράς, ξεκίνησε φέτος μια νέα συνεργασία με το εστιατόριο «σχεδία home», του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποστέλλει στο εστιατόριο «σχεδία home» ένα μεγάλο αριθμό κοντόληκτων προϊόντων, όπως, μεταξύ άλλων, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, τα οποία είτε πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους είτε η συσκευασία τους δεν είναι κατάλληλη προς πώληση. Έτσι, οι καταξιωμένοι μάγειρες του εστιατορίου ετοιμάζουν με αυτά τα προϊόντα νόστιμα πιάτα ημέρας, κατάλληλα για κάθε γευστική προτίμηση. 
Η καινοτομία της πρωτοβουλίας «Τρόφιμα Αγάπης» έγκειται στην αξιοποίηση κοντόληκτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σε συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε» και την Τράπεζα Τροφίμων, το 2022 δωρίστηκαν πάνω από 9,1 εκατομμύρια γεύματα σε πάνω από 123.000 συνανθρώπους μας. Από την έναρξη του προγράμματος το 2013, μέχρι και σήμερα έχουν διατεθεί τρόφιμα αξίας άνω των 24 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, παράλληλα, καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης 250 φορέων σε ποσοστό έως και 90%. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2022 στην Ελλάδα παρήχθησαν 2,05 εκ. τόνοι αποβλήτων τροφίμων, από τους οποίους το 11% αφορά στην εστίαση και το 45% στα νοικοκυριά. Τα ποσοστά αυτά αναδεικνύουν την Ελλάδα ως τη χώρα της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά σπατάλης τροφίμων και γι’ αυτό το λόγο η ΑΒ Βασιλόπουλος έλαβε την απόφαση μέχρι το 2025 να μειώσει το δικό της αποτύπωμα στη σπατάλη τροφίμων κατά 50%, με πολύτιμο συνεργάτη το WWF Ελλάς.
Μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης», η ΑΒ Βασιλόπουλος προσπαθεί να συμβάλει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, ένα ζήτημα το οποίο είναι επιζήμιο, τόσο για την κοινωνία, όσο και για το περιβάλλον. Έτσι, με οδηγό την καινοτομία και την ανάγκη να φροντίζει τον συνάνθρωπο, συνεχίζει με συνέπεια να καλύπτει τις ανάγκες κάθε φορέα, ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη. Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τη διαφορά, καθημερινά, μετατρέποντας το όραμα «να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε ανθρώπου» σε πραγματικότητα.


ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

07/12/2023 ΑΒ Βασιλόπουλος: Ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει και τις φετινές γιορτές να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μοναδικές προσφορές και δώρα για όλους!

«Όταν ακούς ΑΒ περιμένεις πάντα κάτι καλό», γι’ αυτό και η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει, μέσω των καταστημάτων της, αλλά και του E-Shop, να έχουν όλοι ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές, αλλά και να προσφέρει «Δώρα Αγάπης» για να είναι αυτές οι γιορτές, καλές γιορτές για όλους!

Η ΑΒ γεμίζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όσοι επισκεφτούν τα καταστήματα AB τις ημέρες των εορτών, θα βρουν εμπλουτισμένη την ήδη μεγάλη ποικιλία προϊόντων με όλα όσα χρειάζονται για ένα ξεχωριστό γιορτινό τραπέζι. Συγκεκριμένα, στο Κρεοπωλείο, βρίσκονται εκλεκτά κρεατικά, όπως φρέσκιες γαλοπούλες, χοιρινό σε ιδιαίτερες κοπές, αλλά και ρολά και πορκέτες που θα πρωταγωνιστήσουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ζουμερά ρόδια, ιδιαίτερα εξωτικά φρούτα, κολοκύθες, πατάτες και γλυκοπατάτες και πολλά ακόμη ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά και κάστανα και ξηροί καρποί, που αποτελούν τις ιδανικές λύσεις για τις γιορτινές σαλάτες, διατίθενται στο οπωροπωλείο της ΑΒ. Επιπλέον, στα καταστήματα ΑΒ μπορεί κανείς να βρει αμέτρητες επιλογές σε τυριά, γκουρμέ αλλαντικά, “Εxcellent Tapas” και delicatessen λιχουδιές από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς και ξεχωριστά και βραβευμένα κρασιά του ελληνικού ή του ξένου αμπελώνα, αλλά και αφρώδεις οίνους στην πλούσια κάβα της ΑΒ.
Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται, αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ ξεχωρίζουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά με την πλούσια, σπιτική γεύση τους όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και βασιλόπιτες (από 23/12), με την υπογραφή του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη και την εγγυημένη ποιότητα της ΑΒ.
Δώρα Αγάπης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να χαρίζονται απλόχερα χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους και ειδικά σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη να νιώσουν γύρω τους την αγάπη. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος, φέρνει για όγδοη συνεχή χρονιά μοναδικά Δώρα Αγάπης σε επιλεγμένα καταστήματά της καθώς και στο AB E-Shop και καλεί όσους το επιθυμούν να κάνουν τη δική τους πράξη αγάπης, προσφέροντας διπλά σε όσους έχουν ανάγκη. To Δώρο Αγάπης περιέχει βασικά είδη διατροφής, όπως μαρμελάδα, μπισκότα πτι-μπερ, σοκολάτα γάλακτος, φαρίνα, μακαρονάκι κοφτό και τομάτες στον τρίφτη. Με την αγορά ενός δώρου, που κοστίζει 3,90 ευρώ, μια οικογένεια ή ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη μπορεί να χαρεί χριστουγεννιάτικα γεύματα, ενώ παράλληλα για κάθε Δώρο Αγάπης, η ΑΒ προσφέρει το αντίστοιχο ποσό στο Make-A-Wish Ελλάδος, κάνοντας πραγματικότητα τις ευχές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες.
Προσφορές AB E-Shop
Για γρήγορες και εύκολες διαδικτυακές αγορές, το online Xmas Shop στο ab.gr παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και νόστιμων προτάσεων για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με άμεση παράδοση στο επιθυμητό σημείο παραλαβής. Επιπλέον, αξιοποιώντας τον κωδικό XMAS23 για τις online αγορές άνω των 150€ την περίοδο 15-23/12, προσφέρονται 300 πόντοι στην κάρτα AB plus, ενώ με τη χρήση του κωδικού GIFT23 και για αγορές άνω των 80€  από τις 26 έως τις 30/12 προσφέρονται 100 πόντοι!
Προσφορές AB Plus
Η AB Plus γιορτάζει τα Χριστούγεννα με δυο μοναδικές προσφορές για τους πελάτες της! Για κάθε αγορά Χριστουγεννιάτικου δέντρου προσφέρονται 400 πόντοι, δηλαδή επιπλέον όφελος 12€, ενώ παράλληλα επιβραβεύει 200 πόντους για κάθε 15€ αγορών σε κρασιά! Εξαργυρώνοντας, μάλιστα, όλα τα κουπόνια AB Plus, από τις 14/12 έως τις 3/1, οι κάτοχοι θα κερδίζουν τουλάχιστον 200 πόντους. Τέλος, οι ΑΒ Plus Προσωπικές Προφορές βάζουν τα καλά τους και προσφέρουν γιορτινούς πόντους σε προϊόντα που σίγουρα δεν θα λείψουν από το καλάθι κανενός.
Η εορταστική περίοδος κορυφώνεται με την τηλεοπτική Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της ΑΒ Βασιλόπουλος. Δυο γλυκύτατα πιτσιρίκια πιστεύουν πως ο ΑΒ, που αναφέρουν συνέχεια η μαμά και ο μπαμπάς, είναι κωδικό όνομα για τον Άι-Βασίλη. Εν μέρει έχουν δίκιο, ο ΑΒ θα φέρει και φέτος στο τραπέζι τους όλες τις γιορτινές προσφορές και όλες τις μεγάλες εκπλήξεις. Αυτές που θα κάνουν αυτές τις γιορτές, καλές γιορτές για όλους. Γιατί όταν ακούς ΑΒ, περιμένεις πάντα κάτι καλό.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

05/12/23 Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό!

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος 

Η ομάδα εθελοντών της ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσω του Young AB Community, μαγείρεψε σε συνεργασία με τον οργανισμό Humanity Greece για καλό σκοπό! Στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Οργανισμού Humanity Greece συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές της εταιρείας, προκειμένου να στηρίξουν ευπαθείς ομάδες, τόσο με την παροχή των πρώτων υλών, όσο και με την παρασκευή 300 μερίδων γευμάτων για άστεγο πληθυσμό του Δήμου Αθηναίων.
 

Ο Οργανισμός Humanity Greece, κάθε Δευτέρα μετά τις 18:30, πραγματοποιεί μαγείρεμα για πάνω από 100 άστεγους της Αττικής. Η ομάδα συνεργάζεται με εθελοντές για να παράγει 125 μερίδες φρέσκου φαγητού, προσφέροντας την αγάπη και την υποστήριξη που απαιτείται. Η δέσμευση του οργανισμού είναι να καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας που δραστηριοποιείται με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. 

Στηρίζοντας τον εθελοντισμό και υλοποιώντας ουσιαστικές πράξεις φροντίδας και αγάπης, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα πως νοιάζεται και φροντίζει για το καλό των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

30/11/23 Νέο υπερσύγχρονο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Μαρούσι!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε το πρωί της Πέμπτης, 30 Νοεμβρίου, το νέο της κατάστημα - ναυαρχίδα στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 34 και Οδός Ρωμανού Μελωδού, κοντά στον κόμβο Αμαρουσίου). Όταν ακούμε ΑΒ Βασιλόπουλος, πάντα περιμένουμε κάτι καλό και αυτή τη φορά μας φέρνει ένα σύγχρονο κατάστημα 2.800 τ.μ. σε ένα ενιαίο επίπεδο με φρέσκια αισθητική και νέα τμήματα με μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων και ψηφιακές υπηρεσίες, στοχεύοντας να συνθέσει μία μοναδική αγοραστική εμπειρία για κάθε πελάτη! 

Το καινούργιο κατάστημα AB σχεδιάστηκε με βάση τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της εταιρείας, που εστιάζουν στο καλό για την Υγεία και τον Πλανήτη, καλό για τον Τόπο, καλό για να Κερδίζει ο καταναλωτής, αναπτύσσοντας τα παρακάτω σημεία του καταστήματος:

 • Sushi Bar, εκεί που οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας μπορούν να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες που προσφέρονται καθημερινά από τον sushi chef, όπως maki, sashimi και nigiri, συμβάλλοντας, ώστε η ποιότητα να είναι προσιτή σε όλους.
 • «Η Λαϊκή» που αποτελεί το οπωροπωλείο στην είσοδο του καταστήματος για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που πλαισιώνεται από τα τμήματα των Τυριών και Αλλαντικών για αυθεντικές και πικάντικες γεύσεις, και το Delicatessen
 • Tο Κρεοπωλείο για διαλεχτές κοπές και το Ψαράδικο για ψάρια ημέρας, που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα, με έμφαση στις μοναδικές γεύσεις του τόπου μας και εμπιστοσύνη στα αποκλειστικά προϊόντα ΑΒ. 
 • Ο Φούρνος & το Grab n’ Go, που διαθέτει φρέσκιες και απολαυστικές λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της ημέρας, όπως σφολιάτες, νόστιμα snacks, αλλά και ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς, smoothies και φρουτοσαλάτες που ετοιμάζονται επί τόπου κάθε φορά. Μιας και το κατάστημα βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σημείο, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν το μυρωδάτο καφέ ή το λαχταριστό snack τους.
 • Αρμονία, με ανανεωμένη εμφάνιση, προσφέρει πάνω από 1.700 βιολογικά προϊόντα, σε μεγάλη ποικιλία, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες να κάνουν υγιεινές και βιώσιμες επιλογές, όπως προϊόντα χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για vegans και απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.
 • Το Κελάρι, ένας χώρος ιδιαίτερος και ατμοσφαιρικός, που ταξιδεύει τον επισκέπτη στους πιο ξεχωριστούς αμπελώνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Μια πλούσια ποικιλία από λευκά, ερυθρά, ροζέ, ημίγλυκα κρασιά αλλά και αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες περιμένει τους λάτρεις του είδους.

Παράλληλα, το νέο κατάστημα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά προϊόντα και νέες καινοτόμες μάρκες που προσφέρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως η Nature’s Promise, η Perla, η Delicata, που υποστηρίζουν την  προστασία του πλανήτη, ώστε να είναι βιώσιμος για τις γενιές που έρχονται, και η σειρά προϊόντων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», ώστε όλοι οι πελάτες της ΑΒ να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας. Ακόμα, οι σοκολάτες Milly, αλλά και τα προϊόντα κάτω από την επωνυμία Gustona, μπορεί να τα βρει κανείς σε χαμηλή τιμή με την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ. Ωστόσο, επειδή, ο χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό το λόγο δίνεται η δυνατότητα τους πελάτες της ΑΒ να εξοικονομούν χρόνο με έξυπνες και γρήγορες λύσεις, όπως τα Έτοιμα Γεύματα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, καθώς επίσης και το ψητό κοτόπουλο ΑΒ και ΑΒ Επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες.
Το κατάστημα διαθέτει ψηφιακές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη, όπως 6 αυτόματα ταμεία για γρήγορη κι εύκολη ολοκλήρωση των καθημερινών αγορών, οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης που προβάλλουν προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της ΑΒ, κιόσκια για σειρά προτεραιότητας στα τμήματα service για την εξοικονόμηση χρόνου, κιόσκια με πληροφορίες και συνταγές για τα προϊόντα συγκεκριμένων τμημάτων και υπηρεσίες Delivery ΑΒ collect για την άμεση παραλαβή προϊόντων χωρίς αναμονή. Επίσης έχει ένα εξωτερικό και ένα υπόγειο parking 220 θέσεων, συνολικά, ενώ διαθέτει και θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Φυσικά, όταν ακούμε ΑΒ Βασιλόπουλος, πάντα περιμένουμε κάτι καλό, καθώς έως και τις 13 Δεκέμβρη θα ισχύσει όφελος ύψους 10% σε κάθε αγορά. Επιπλέον αυτής της προσφοράς, οι επισκέπτες θα βρουν διαθέσιμες προσφορές σε διάφορα επιλεγμένα προϊόντα. Η ΑΒ πάντα προσφέρει υψηλή ποιότητα και ποικιλία σε προσιτή αξία κάθε μέρα και επιβράβευση για τα καθημερινά ψώνια με την ΑΒ Plus. Ακόμη, μέσα από τη χρήση της AB Plus, θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος διαγωνισμός με διάρκεια συμμετοχής έως τις 20.01.2024 (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30.01.2024). Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες του καταστήματος για την επιβράβευση των αγορών τους μπορούν να μπουν στην κλήρωση για να διεκδικήσουν ένα Fiat 500 hybrid, 1.500€ για τα ψώνια της χρονιάς, αλλά και άλλα πλούσια δώρα
Το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Μαρούσι άνοιξε και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του για να τους προσφέρει την καλύτερη αγοραστική εμπειρία μέχρι σήμερα, ώστε να γίνει η αγαπημένη τους εβδομαδιαία συνήθεια!
 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

09/11/23 Το φυλλάδιο προσφορών της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλάζει και γίνεται ηλεκτρονικό

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει, πλέον, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή το φυλλάδιο προσφορών της, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, εναρμονισμένη με τις εξελίξεις της νέας, ψηφιακής εποχής και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής των πελατών της και με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, προχώρησε στην κατάργηση της έντυπης έκδοσης του φυλλαδίου προσφορών της, το οποίο, πλέον, διατίθεται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

To ηλεκτρονικό φυλλάδιο της ΑΒ είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν απαιτεί την εκτύπωση σημαντικών ποσοτήτων χαρτιού. Παράλληλα, προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία και χρηστικότητα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, για τις τιμές και τις προσφορές που τους ενδιαφέρουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν είτε στο site της εταιρείας ή να σκανάρουν το QR Code μέσα στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να υλοποιεί το στρατηγικό της πλάνο, να εξελίσσεται και να βελτιώνει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει, έχοντας πάντα στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης ποικιλίας, ποιότητας και εξυπηρέτησης στον καταναλωτή, καθώς και την προστασία του πλανήτη ώστε να είναι βιώσιμος για τις γενιές που έρχονται.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

31/10/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας στα καταστήματά της, καταφέρνοντας να πετύχει την καλύτερη αναλογία ποιότητας - τιμής. Έχει αναπτύξει μία μεγάλη γκάμα από own brands, με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που την κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά, ενώ, παράλληλα, στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς, προσφέροντας πλήθος προϊόντων από την ελληνική γη στα ράφια της.

Η γκάμα των own brands προϊόντων όλο και αυξάνεται στα ράφια των καταστημάτων της εταιρείας. Αρκεί να τονιστεί πως για το 2023 διαθέτει, περίπου, 260 νέα προϊόντα, σε αποκλειστικότητα, ενώ για το 2024 προγραμματίζονται περίπου 450 νέα λανσαρίσματα σε «entry level» και καινοτόμα προϊόντα και θα προστεθούν 1.000 νέοι κωδικοί μέσα στην επόμενη 3ετία. Με αυτά τα νέα προϊόντα, η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει έμφαση στην προστασία του πλανήτη, ώστε αυτός να είναι κατάλληλος για τις γενιές που έρχονται. Γι’ αυτόν τον λόγο, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα για υγιεινές και βιώσιμες επιλογές, όπως οι παρακάτω σειρές προϊόντων:  
 

 • Νature’s Promise
  Αιχμή του δόρατος στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί η σειρά Nature's Promise. Πρόκειται για μία γκάμα αγαθών που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις και ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε αρκετές χώρες, όπου έχει ήδη κυκλοφορήσει. Λανσαρίστηκε τον Μάιο του 2023 στα καταστήματα της ΑΒ με μια ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, που προάγουν παράλληλα έναν υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Η σειρά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φυτικά ροφήματα, γάλα, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, σαλάτες, καθώς και φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.
   
 • Perla
  Η σειρά Perla καλύπτει κάθε ανάγκη, αφού περιλαμβάνει καφέ φίλτρου, στιγμιαίο καφέ, αλεσμένο καφέ espresso και κάψουλες espresso υψηλής ποιότητας, ενώ παράγεται με αγάπη και σεβασμό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, καθώς παρασκευάζεται με βιώσιμο τρόπο και οι συσκευασίες είναι 100% ανακυκλώσιμες.
   
 • Delicata
  Η Delicata καλύπτει μία ευρεία γκάμα ειδών σοκολάτας, υψηλής ποιότητας και μοναδικών γεύσεων, ενώ παρασκευάζεται με βιώσιμο τρόπο, χωρίς «σύγχρονη σκλαβιά» και παράνομη παιδική εργασία.

Κάτω από την ίδια φιλοσοφία, η ΑΒ υλοποιεί μία σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους βιωσιμότητάς της και παράλληλα αναδεικνύουν την ελληνική γη. Οι τοπικοί παραγωγοί αποτελούν το 80% των παραγωγών που συνεργάζεται η ΑΒ και είναι αναπόσπαστος σύμμαχος στην προσπάθεια για την προσφορά της καλύτερης ποιότητας στο κοινό. Τους παρέχεται καθοδήγηση, εκπαίδευση και τεχνογνωσία, ενώ τα ράφια των καταστημάτων υποδέχονται τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα: 
 

 • Η ΑλφαΒήτα κοντά στην ελληνική γη
  Η πρωτοβουλία «Η ΑλφαΒήτα κοντά στην ελληνική γη» περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων, που παράγονται στις πιο φημισμένες περιοχές της Ελλάδας, με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, από προσεγμένες πρώτες ύλες και κορυφαίους προμηθευτές. Η σειρά διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και την Κρήτη, όσπρια και ρύζι από περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, παξιμάδια από τα  Κύθηρα, μέλι, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς και μαστίχα Χίου. Τα προϊόντα της ΑΒ Βασιλόπουλος αποσπούν διακρίσεις για την ποιότητά τους κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βράβευση της εταιρείας με δύο Gold βραβεία στα World Quality Awards 2023 για το παραδοσιακό χυλοπιτάκι από την Κόρινθο και τον ξινό ζυμωτό τραχανά από τη Λαμία.

Επιπρόσθετα, η ΑΒ προσπαθεί καθημερινά να βρίσκει τρόπους για να διευκολύνει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρόνο και να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους. Έτσι, προσφέρει έξυπνες, γρήγορες λύσεις και εύκολη πρόσβαση σε γευστικές προτάσεις, όπως: 
 

 • ΑΒ Έτοιμα Γεύματα
  Η σειρά «ΑΒ Έτοιμα Γεύματα» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σαλάτες, σάντουιτς και γεύματα με υπέροχη σπιτική γεύση, ιδανικά για κάθε εποχή του χρόνου, όλα με την υπογραφή του γνωστού σεφ Άκη Πετρετζίκη, σε δισκάκιφιλικο προς το περιβάλλον. 
   
 • Excellent Tapas
  Η σειρά «Excellent Tapas» διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ελιές, αλλαντικά και dips, τα οποία προσφέρονται σε μικρές και πρακτικές συσκευασίες. Ιδανική πρόταση για τις συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι ή για μια γευστική «πινελιά» στο οικογενειακό τραπέζι.  

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να καινοτομεί και να επενδύει στην ποιότητα, τη συνέπεια, τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος, με τελικό στόχο πάντα τη δημιουργία «προσιτής αξίας» για όλους.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.
 

19/10/2023 «Πρωταθλητής στα Τρόφιμα Αγάπης» το κατάστημα στην οδό Δεμερτζή στα Κάτω Πατήσια Αττικής

Με το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» αξιοποιούνται τα κοντόληκτα τρόφιμα 

Με στόχο την αύξηση των δωρεών τροφίμων και την περαιτέρω μείωση της σπατάλης τους, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε ακόμα μία χρονιά στη διενέργεια του εσωτερικού διαγωνισμού με τίτλο «Πρωταθλητές στα Τρόφιμα Αγάπης», που κάθε τρίμηνο επιβραβεύει τα 5 πρώτα καταστήματα που ξεχωρίζουν στην υλοποίηση του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης». Η ομάδα που ξεχώρισε συνολικά για φέτος και αναδείχτηκε Κατάστημα της Χρονιάς είναι του καταστήματος στα Κάτω Πατήσια Αττικής, στην οδό Δεμερτζή, που πέτυχε κατά μέσο όρο (Ιούλιος 2022 – Ιούνιος 2023) 82% σε δωρεές τροφίμων, στο σύνολο των καταστροφών του.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιεί από το 2013 το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων προϊόντων, «Τρόφιμα Αγάπης», που εναρμονίζεται πλήρως με τις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Η καινοτομία αυτής της πρωτοβουλίας έγκειται στο γεγονός ότι αξιοποιούνται τρόφιμα, που, ενώ, είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δεν μπορούν να διατεθούν προς πώληση, καθώς βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους ή διαθέτουν ελαφρώς φθαρμένη συσκευασία.
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης» μόνο το 2022δόθηκαν πάνω από 9,1 εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, ενώ από την έναρξη του προγράμματος έχουν διατεθεί τρόφιμα αξίας πάνω από 22,9 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον, συνεχίζει να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και να μετουσιώνει σε πράξη το όραμά της να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε σπιτιού και καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

04/10/2023 ΑΒ Βασιλόπουλος: 13 χρόνια εθελοντικής δράσης

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε και φέτος την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, αποδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά πως ο εθελοντισμός και η προσφορά αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του DNA της

H AB Βασιλόπουλος τίμησε για 13η συνεχή χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκαν πολλαπλές δράσεις σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 5.000 εθελοντές, από 291 καταστήματα AB, ENA Cash&Carry αλλά και τις αποθήκες και από τα κεντρικά γραφεία, συμμετείχαν δυναμικά, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει πράξη το μήνυμα της ΑΒ Βασιλόπουλος: «Εδώ, το Καλό είναι για Όλους!».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκε μία αλυσίδα καλού, που οι εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος έδωσαν βροντερό παρών και προσέφεραν σε ξεχωριστές, τοπικές εθελοντικές δράσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα.
Αυτές οι πρωτοβουλίες «αγκάλιασαν» ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών και μοναδικών πράξεων φροντίδας, αγάπης και αλληλεγγύης. Ενδεικτικά, στο Αγρίνιο, οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στον καθαρισμό της λίμνης Τριχωνίδας.
Οι ομάδες από όλα τα καταστήματα και τις κεντρικές αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, καθώς και από δύο καταστήματα της Χαλκιδικής ενώθηκαν για μία μεγάλη δράση. Η πρωτοβουλία αυτή εστίασε στους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, για τη στήριξη των οποίων διοργανώθηκε συλλογή χρημάτων, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης. Η συμμετοχή στην ενέργεια αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συνολικά συμμετείχαν 1.140 εθελοντές.
Παράλληλα, στη Φλώρινα, διοργανώθηκε δράση, σε συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, με θέμα την άνετη και εύκολη μετακίνηση στον δρόμο για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.  Το αποτέλεσμα είχε χρώμα και ουσία, καθώς περισσότεροι από 150 εθελοντές ζωγράφισαν και έβαψαν 51 διαβάσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποιήθηκε δωρεά τροφίμων και εθελοντές βοήθησαν στην προετοιμασία γεύματος για τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Ο Καλός Σαμαρείτης». Για τους εργαζόμενους από τα κεντρικά γραφεία της ΑΒ, στον Γέρακα Αττικής, διοργανώθηκε δενδροφύτευση στις πλαγιές του Υμηττού στην Παιανία. Στο πλευρό τους, οι εθελοντές της ΑΒ είχαν και αγαπημένα πρόσωπα από τις οικογένειές τους και σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all κατάφεραν να φυτεύσουν περισσότερα από 120 δενδρύλλια, συμβάλλοντας στην αναδάσωση της περιοχής. Μάλιστα, η ΑΒ Βασιλόπουλος «υιοθέτησε» 2.000 δένδρα, ώστε αυτά να φυτευτούν σε περιοχές ανά την Ελλάδα.
Στηρίζοντας τον εθελοντισμό και υλοποιώντας ουσιαστικές πράξεις φροντίδας και αγάπης, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα πως νοιάζεται και φροντίζει για το καλό των ανθρώπων, των τοπικών κοινωνιών και για το περιβάλλον ευρύτερα.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

28/09/2023 Δέκα διακρίσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος στα Super Market Awards 2023

Επιβεβαίωση της αφοσίωσης σε εργαζόμενους και καταναλωτές    

 • 3 Gold Βραβεία στις κατηγορίες: Δίκτυο Franchising, Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες και Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty
 • 4 Silver Βραβεία στις κατηγορίες: Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα, Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ, Μάρκετινγκ & Διαφήμιση και Big Data & Marketing Analytics
 • 3 Bronze Βραβεία στις κατηγορίες: Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα / Last Mile Delivery, Omnichannel καινοτομίες και Δίκτυο S/M Franchising Convenience

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεχώρισε για τις πρωτοβουλίες και τις καινοτόμες λύσεις της στα «Super Market Awards 2023», έναν θεσμό που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο του λιανεμπορίου, αποσπώντας 10 βραβεία -3 Gold, 4 Silver και 3 Bronze- σε διαφορετικές κατηγορίες. Η ΑΒ αποδεικνύει καθημερινά πως η δράση της είναι άμεσα συνυφασμένη με την αξιοπιστία, την καινοτομία και την εξασφάλιση της καλύτερης αναλογίας ποιότητας – τιμής για όλους.
Ειδικότερα, η ΑΒ απέσπασε Gold Βραβείο στην κατηγορία: «Δίκτυο Franchising» για τη σημαντική επένδυσή της στην ανάπτυξη του franchise στην Ελλάδα. Εξάλλου, το 2022 αριθμούσε 300 καταστήματα της ΑΒ στο δίκτυο Franchise, ενώ ο προγραμματισμός για τη διετία 2022-2023 περιλαμβάνει το άνοιγμα 110 νέων καταστημάτων, εταιρικών και franchise, με πάνω από 50 να έχουν ήδη εγκαινιαστεί. Η ΑΒ κέρδισε επίσης Gold Βραβείο στην κατηγορία: «Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες» για το απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημά της, AB Eshop  και στην κατηγορία: «Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty» για την κάρτα AB Plus, η οποία προσφέρει περισσότερα προνόμια και επιλογές στους καταναλωτές και τους επιβραβεύει με προσφορές, εκπτώσεις και πολλά δώρα.
Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύτηκε με Silver Award στην κατηγορία: «Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα» για τη διαδικτυακή εφαρμογή ΑΒ Cloudfin OCR Data Capture, η οποία επεξεργάζεται και ψηφιοποιεί έγγραφα, όπως τιμολόγια αγορών και πωλήσεων. Πρόκειται για μια υπηρεσία που προσφέρει γρήγορη και εύκολη διαδικασία ταξινόμησης, η οποία συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα διαχείρισης και εξοικονόμηση χρόνου. Παράλληλα, η εταιρεία διακρίθηκε με Silver Award στις κατηγορίες: «Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ» για το AB Eshop, το ηλεκτρονικό κατάστημά της, «Μάρκετινγκ & Διαφήμιση» για την Καμπάνια στρατηγικής επικοινωνίας, με κεντρικό μήνυμα: «Εδώ, το καλό είναι για όλους!» και «Big Data & Marketing Analytics» για το Business Intelligence και Διαχείριση Δεδομένων για ένα προσωποποιημένο customer journey.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος κέρδισε ακόμη 3 Bronze Awards στην κατηγορία: «Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα / Last Mile Delivery» για το ΑΒ Eshop (HSC) - Continuous improvement on value adding for the customer και στις κατηγορίες: «Omni channel καινοτομίες» για την ψηφιακή εφαρμογή AB App, μία μοναδική εμπειρία αγορών και επιβράβευσης στο χέρι του κάθε καταναλωτή και «Δίκτυο S/M Franchising Convenience» για το δίκτυο καταστημάτων ΑΒ Shop&Go, το οποίο φέρνει στις γειτονιές έναν ιδανικό τύπο καταστήματος για γρήγορα και εύκολα ψώνια, με 155 από αυτά να βρίσκονται ήδη σε λειτουργία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ο θεσμός «Super Market Awards» αναγνωρίζει και επιβραβεύει εξαιρετικά επιτεύγματα και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο ή αγορά. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα. 

Τα 10 βραβεία που απέσπασε φέτος η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελούν μία πολύ σημαντική επιβράβευση και μία αναγνώριση της προσφοράς της ΑΒ στον καταναλωτή και ευρύτερα στην κοινωνία.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.


Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη τηνΕλλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.\
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr
 

29/08/2023 «Εξερευνούμε τον Ωκεανό» με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το νέο άλμπουμ αυτοκόλλητων, «Εξερευνούμε τον Ωκεανό» της ΑΒ Βασιλόπουλος, γεμάτο με διασκεδαστικές εικόνες και ιστορίες, είναι η ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ωκεανό και τους τρόπους για να τον διατηρήσουν καθαρό! Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν το άλμπουμ στα καταστήματα ΑΒ και με τις αγορές τους μπορούν να συμπληρώσουν το περιεχόμενό του συλλέγοντας δωρεάν αυτοκόλλητα. Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για το περιβάλλον και για αυτό δίνει προτεραιότητα σε δράσεις με στόχο την υιοθέτηση της πράσινης συμπεριφοράς, μέσω ποικίλων προγραμμάτων. Σε αυτό το ταξίδι προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε αλλαγή είναι σημαντική για το περιβάλλον, τις θάλασσες και τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό η διδασκαλία των παιδιών μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες είναι ένα βήμα παραπέρα σε αυτό το ταξίδι που έχει ξεκινήσει η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το άλμπουμ, «Εξερευνούμε τον Ωκεανό», σε συνδυασμό με τις εικόνες και τα γεγονότα που διαθέτει,  παρουσιάζει τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου κόσμου μέσα από «μπλε» ιστορίες με διαφορετικό ήρωα κάθε φορά. Με την πολύτιμη συμβολή του WWF Ελλάς, δημιουργήθηκαν εικόνες και ιστορίες που με άξονα την προστασία των θαλασσών μας, συνδυάζουν τη φαντασία και τη γνώση σε ένα άλμπουμ. Το κάθε κεφάλαιο συστήνει στο κοινό και ένα διαφορετικό θαλάσσιο είδος, παρουσιάζοντας με δημιουργικό τρόπο τον βιότοπό του, τις διατροφικές του συνήθειες, αλλά και ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το κάνουν μοναδικό. Γονείς και παιδιά θα μπορούν να το αγοράσουν μόνο με 0,99€ από το ταμείο κάθε φυσικού καταστήματος, από 31/08 έως 26/10 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 


Για να γίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικές οι ιστορίες, τα αυτοκόλλητα δίνουν μια επιπλέον «μπλε» πινελιά στην εκμάθηση των παιδιών. Με κάθε αγορά των 10€ μπορούν να αποκτήσουν ένα ΔΩΡΕΑΝ πακέτο με δύο ορθογώνια αυτοκόλλητα και ένα αυτοκόλλητο μεγάλου σχήματος. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά σχέδια, γεμάτα εκπλήξεις, όπως ένα αυτοκόλλητο τατουάζ με τα πιο ιδιαίτερα πλάσματα του Ωκεανού, με μερικά από αυτά να είναι ακόμα πιο ξεχωριστά γιατί έχουν μία μεταλλική λάμψη στο σκοτάδι ή ένα glitter αποτέλεσμα. 


Συντροφιά σε αυτό το ταξίδι γνώσης και φαντασίας κρατάνε στα παιδιά τα λούτρινα ζωάκια και μπρελόκ που αντικατοπτρίζουν μερικούς από τους ήρωες του άλμπουμ, όπως ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος, ένας ιππόκαμπος, ένα ψάρι κλόουν, μια πράσινη θαλάσσια χελώνα, ένας λευκός καρχαρίας ή και μια γαλάζια φάλαινα. Θα είναι διαθέσιμα με 1,99€ τα μπρελόκ και από 4,99€ τα λούτρινα ζωάκια σε κάθε φυσικό κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος από 31/08 έως 26/10 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.


Η γνώση και το ταξίδι προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μπορούν να είναι διασκεδαστικά για τα παιδιά. Γι’ αυτό, το άλμπουμ «Εξερευνούμε τον Ωκεανό» έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορέσουν να μάθουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι ότι η θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και καλό είναι να τη φροντίζουμε. 


ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ το καλό είναι για όλους.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr 

02/08/2023 Νέο Κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σύρο

Αποκλειστικές προσφορές και εκπλήξεις στο νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σύρο!

Το τρίτο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σύρο, στη διασταύρωση των οδών Σάκη Καράγιωργα & Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα στο λιμάνι της Ερμούπολης, αποτελεί τη νέα προσθήκη για την εταιρεία, η οποία επενδύει διαρκώς στη διεύρυνση του δικτύου της με νέα σημεία πώλησης. Στόχος της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι να βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας την καλύτερη εξυπηρέτηση στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες της και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αδιαπραγμάτευτης ποιότητας, με προσιτές τιμές για όλους. 
 

Το κατάστημα στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό, διατηρητέο κτίριο της Ερμούπολης, μεγάλης ιστορικής σημασίας, των αδελφών Βελισσαρόπουλου. Στο κτίριο αυτό κατασκευάστηκε το πρώτο, παγκοσμίως, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 1973, από τον Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Γουλανδρή, όταν η κλιματική αλλαγή ήταν ακόμα όρος άγνωστος. Στον 900 τ.μ. χώρο πώλησης οι πελάτες θα βρουν οπωροπωλείο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρεοπωλείο, τμήμα με μεγάλη ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά και ιδιαίτερες delicatessen γεύσεις, ζεστό ψωμί και γλυκίσματα, κρασιά και ποτά για κάθε γούστο και φυσικά προϊόντα για την  προσωπική περιποίηση και υγιεινή. Επίσης, το κατάστημα διαθέτει άνετο πάρκινγκ 30 θέσεων, 3 ταμεία και 2 self check out ταμεία για εύκολες και γρήγορες αγορές. Εν όψει των εγκαινίων στις 3 Αυγούστου, αποκλειστικά, οι επισκέπτες του καταστήματος μπορούν να επωφεληθούν από το 10% όφελος σε όλες τις αγορές τους από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, ενώ αποκλειστικές δυνατές προσφορές θα ισχύουν έως και τις 16 Αυγούστου. 


Πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες του καταστήματος για εκείνο το διάστημα.  


ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.


Περισσότερες πληροφορίες: https://www.ab.gr/new-stores/syros 


Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr 

31/07/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεχώρισε σε 4 κορυφαίους θεσμούς κερδίζοντας 12 βραβεία

 • Diversity & Inclusion Awards: 3 Gold Βραβεία στις κατηγορίες Internal Communication, Learning & Development/Training, Ethnic Origin και 1 Silver βραβείο στην κατηγορία Age
 • Responsible Business Awards: 1 Gold Βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση και 1 Bronze Βραβείο για το «Πρόγραμμα Εθελοντισμού»
 • Supply Chain Award: 1 Platinum Βραβείο στην κατηγορία Αριστεία στην εφοδιαστική αλυσίδα ανά επιχειρηματικό κλάδο, 3 Gold Βραβεία στις κατηγορίες Ηλεκτρονικό Εμπόριο B2C και B2B, Αριστεία στη last-mile παράδοση/εξυπηρέτηση και Ολική ποιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα και 1 Silver Βραβείο στην κατηγορία Demand Forecasting & Planning – SOP
 • Health and Safety Awards: 1 Silver Βραβείο στην κατηγορία Υγεία & Ευεξία/Health & Wellness Initiatives

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκε για ενέργειές της σε τέσσερις σημαντικούς θεσμούς Diversity & Inclusion Awards, Responsible Business Awards, Supply Chain Awards και Health and Safety Awards, με πολλαπλά βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες. Σε καθημερινή βάση η ΑΒ καινοτομεί και κάνει τη διαφορά, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα τόσο στα προϊόντα που παρέχει, όσο και στις δράσεις της προς τους καταναλωτές, τους ανθρώπους της και την κοινωνία ευρύτερα. 
Με 3 Gold και 1 Silver βραβεία διακρίθηκε η ΑΒ στα φετινά Diversity & Inclusion Awards, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος εργασίας, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις, προσβάσιμο και ανοικτό σε όλες και όλους. Το πρώτο βραβείο Gold ήταν στην κατηγορία Internal Communication, για το πρόγραμμα "Φροντί-ζω την Υγεία μου"! Το πρόγραμμα "Φροντί-ζω την Υγεία μου" είχε διάρκεια 2 μήνες και παρουσίασε 2 στρατηγικές καμπάνιες μεγάλης σημασίας για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Το δεύτερο Gold βραβείο ήταν στην κατηγορία Learning & Development/Training, για το πρόγραμμα “ABeing Diverse, Equal, and Inclusive – Μια Σειρά Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη"! Το τρίτο Gold ήταν στην κατηγορία Ethnic Origin, για το πρόγραμμα "Ίσες Ευκαιρίες". Η ΑΒ προσφέρει «Ίσες Ευκαιρίες» και σύναψε στρατηγικές συνεργασίες με ΜΚΟ, όπως η Action Aid, η ΜΕΤΑδραση, η IRC, η JA, η ODYSSEA και η Diversity in the Workplace, ώστε να προσφέρει εργασία σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από προγράμματα απασχόλησης. Το Silver βραβείο στην κατηγορία Age ήρθε για το πρόγραμμα Young Alfa Beta (ΥΑΒ). Η κοινότητα των ΥΑΒers αποτελεί μια πρωτοβουλία, ανοιχτή σε κάθε μέλος της ΑΒ. Τα μέλη εντάσσονται σε μια δυναμική κοινότητα, που έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες, μέσω διαδραστικών εκδηλώσεις των YABers!


Η εκπαίδευση και η εξέλιξη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων της ΑΒ, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι οι διακρίσεις στα Responsible Business Awards, λαμβάνοντας το Gold Award στην κατηγορία εκπαίδευση για το πρόγραμμα «Εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά, με επίκεντρο την Υγιεινή Διατροφή και την Ανακύκλωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες όπως οι «Διατροφοπεριπέτειες», που υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Prolepsis και περιλαμβάνουν βιωματικές ενέργειες μέσω τηλεκπαίδευσης για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, αλλά και το έκθεμα «Το Αβητάρι της διατροφής», σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, μια μικρογραφία σουπερμάρκετ, που τα παιδιά ανακαλύπτουν με βιωματικούς τρόπους την αξία της υγιεινής διατροφής και τις μουσειοσκευές που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα επίσης συμπεριλαμβάνεται το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, με το εμβληματικό διώροφο λεωφορείο που μεταδίδει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε σχολεία, αλλά και δήμους σε όλη την Ελλάδα.


Αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα της ΑΒ Βασιλόπουλος, όμως, είναι και ο εθελοντισμός, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Δράση Εθελοντισμού ΑΒ. 12 Χρόνια Εθελοντές ΑΒ: Μαζί κάνουμε τη διαφορά!». Σε αυτό περισσότεροι από 6.500 ενεργοί εθελοντές, εργαζόμενοι της ΑΒ έγιναν «ένα» για 12η συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιήσαν 235 μεμονωμένες δράσεις για καλό σκοπό σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη δράση διακρίθηκε με το Bronze Award στην κατηγορία Πρόγραμμα Εθελοντισμού. Μέσω των ενεργειών της η ΑΒ Βασιλόπουλος από τη μία διασφαλίζει τη δημιουργία μιας κοινότητας σε εθνικό επίπεδο, ενώ από την άλλη εξασφαλίζει την ανάπτυξη της εταιρείας προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις για όλους.


Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχοντας στο επίκεντρο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της δημιούργησε το «Home Shop Center», μια καινοτόμα δομή με ποικίλα μοντέλα αναπλήρωσης και παράδοσης, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής για μια πιο άμεση διανομή των προϊόντων. Το συγκεκριμένο «Dark Store του AB E-shop», διακρίθηκε με το Platinum Award στην κατηγορία «Αριστεία στην εφοδιαστική αλυσίδα ανά επιχειρηματικό κλάδο» των Supply Chain Awards. Η ίδια ενέργεια, έλαβε 3 επιπλέον GOLD βραβεία στις κατηγορίες Ηλεκτρονικό Εμπόριο B2C και B2B, Αριστεία στη last-mile παράδοση/εξυπηρέτηση και στην Ολική ποιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με το συνεχές ενδιαφέρον προς τους πελάτες το «Home Shop Center» ανέπτυξε τη μέθοδο πρόβλεψης των αναγκών των πελατών και μέσω αυτού έλαβε το SILVER βραβείο στην κατηγορία Demand Forecasting & Planning – SOP


Οι άνθρωποι της ΑΒ είναι που οδηγούν στη δημιουργία δράσεων όπως το ΑλφαΒητικό Πρόγραμμα "Ευ ζην WELLBEING". Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλη την ΑλφαΒητική οικογένεια και φροντίζει για την υγεία και την ευεξία και των 13.500 εργαζομένων της. Η δράση αυτή έλαβε στα Health and Safety Awards 2023 το SILVER βραβείο στην κατηγορία Υγεία & Ευεξία / Health & Wellness Initiatives. Μέσω του "Ευ Ζην WELLBEING" όλες και όλοι στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε οφέλη για την ψυχολογική και σωματική τους υγεία. 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τη διαφορά, νοιάζεται για τους ανθρώπους της και τους πελάτες της, ενώ καινοτομεί μέσα από πολύπλευρά και ξεχωριστά έργα που αναλαμβάνει. Φροντίζει για την υγεία και ευεξία, δίνει τον καλύτερο της εαυτό για την κοινότητα που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να επενδύει σε ενέργειες και τεχνολογίες. Τα 8 βραβεία σε 3 θεσμούς αποτελούν επιτυχία τόσο της εταιρικής στρατηγικής, όσο και των ανθρώπων που την υπηρετούν, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεξίτηλο το αποτύπωμα της ΑΒ στην κοινωνία.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

-ΤΕΛΟΣ -


Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.\
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr 

30/06/23 Στην ΑΒ Βασιλόπουλος ο Άνθρωπος, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον είναι οι πρωταγωνιστές της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Η έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022» της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι διαθέσιμη στην επίσημη σελίδα της εταιρείας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βρέθηκε δίπλα στον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της και το 2022 με τον πρωταρχικός της στόχο να κυριαρχεί: «να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων». Οι Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποίησε το 2022 και παρουσιάζονται στην αντίστοιχη έκθεση, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλάνου πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση), επιβεβαιώνοντας πως στην ΑΒ το καλό είναι για όλους καθώς και τη δέσμευσή της να επιστρέφει το καλό στους πάνω από 2 εκ. πελάτες της. 

Στην ΑΒ το θέμα της βιωσιμότητας είναι πολύ ψηλά, γεγονός που αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή της να συμβάλει στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει και να υπηρετεί μέσω των δράσεων της τους 17 Διεθνείς Στόχους του Οργανισμού και ενισχύοντας μέχρι το 2030 το οικολογικό και ανθρωπιστικό της αποτύπωμα.

Καλό για τον Άνθρωπο

H ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για τους 14.000 ανθρώπους της, μέλη της ΑλφαΒητικής οικογένειας, στους οποίους εξασφαλίζει συνεχώς ένα περιβάλλον εργασίας σύγχρονο και οργανωμένο, με ίσες ευκαιρίες για όλους, που πληροί τις απαιτήσεις για δια βίου μάθηση και εξέλιξη. Συνολικά, το 2022 επένδυσε σε σχεδόν 310.800 εκπαιδευτικές ώρες για το εργατικό της δυναμικό, ενώ παράλληλα ενδιαφερόμενη για την ευεξία και ψυχική υγεία των ανθρώπων της, εξασφάλισε την πρόσβαση σε ειδικούς συμβούλους ψυχικής υγείας.

Έμπρακτα αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα και δρα ενάντια στις προκαταλήψεις. Στο πλαίσιο ενεργειών Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης με επίκεντρο τις ευκαιρίες απασχόλησης, το 2022 πραγματοποίησε συνεργασίες με ΜΚΟ με στόχο την ενίσχυση των πυλώνων «Ηλικία» και «Εθνικότητα».. Αποτέλεσμα, το 83% των εργαζομένων της να δηλώνουν υπερήφανοι που ανήκουν στην ΑΒ

Επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη των πάνω από 2 εκατομμύρια πελατών της, η ΑΒ φροντίζει να είναι κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μας. Μέσα από το πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων συνεχίζει να πρωτοστατεί, δωρίζοντας πάνω από 9,1 εκατομμύρια γεύματα σε 250 φορείς και 123.000  συνανθρώπους, καλύπτοντας έως και το 90% των αναγκών σίτισης των φορέων συνεργασίας.

Αντιλαμβανόμενη δε, πώς για να επηρεάσεις τον κόσμο, πρέπει να επηρεάσεις τη νέα γενιά, συνεχίζει να είναι Χρυσός Δωρητής του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, προσφέροντας 80.000 γεύματα σε μαθητές σε σχολεία που είχαν ανάγκη, προωθώντας ταυτόχρονα την υγιεινή διατροφή, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμβάλλει ώστε οι μικροί μας φίλοι, μέσω βιωματικών δράσεων, να μάθουν την αξία της υγιεινής διατροφής μέσα από το «Το Αβητάρι της ισορροπημένης διατροφής». 

Καλό για τα Προϊόντα 

Με το 90% των παραγωγών που συνεργάζεται να δραστηριοποιούνται στη χώρα,  ενώ το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η εταιρεία γίνεται έμπρακτα ο μεγαλύτερος σύμμαχος την ελληνικής γης και των διαλεκτών προϊόντων της. Παράλληλα, προχωρά συνεχώς σε επαληθευτικούς ποιοτικούς ελέγχους, επιθεωρήσεις υγιεινής και μικροβιολογικούς ελέγχους, ώστε τα προϊόντα της να είναι πάντα τα καλύτερα.

Επιπλέον, εργάζεται συνεχώς ώστε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας να παράγονται υπεύθυνα και να φέρουν διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις αειφορίας, όπως αυτές που έχουν οριστεί από τους οργανισμούς Fairtrade, UTZ - Rainforest Alliance και RSPO. Οι αλλεπάλληλες βραβεύσεις της Εταιρείας αποδεικνύουν άλλωστε και το άριστο αποτέλεσμα. 

Καλό για το Περιβάλλον

Έχοντας δεσμευτεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέχρι το 2025, η ΑΒ έχει ήδη καταργήσει την πώληση πλαστικών μιας χρήσης κι έχει μειώσει το βάρος του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες της. Παράλληλα, συνεχίζει τον αγώνα της υπέρ της ανακύκλωσης, με πάνω από 3 εκατομμύρια συσκευασίες να ανακυκλώνονται ετησίως στα καταστήματά της, ενώ με το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών της ΑΒ στα τέλη του 2022, μέτρησε 98 Κέντρα Ανακύκλωσης τοποθετημένα σε καταστήματα του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των δράσεών της για την προστασία του περιβάλλοντος και την αλλαγή συνηθειών, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, ηγείται μιας προσπάθειας για μείωση σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Μάλιστα, η ίδια έχει δεσμευτεί να μειώσει το δικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025, αυξάνοντας προοδευτικά τις ποσότητες κοντόληκτων τροφίμων που δωρίζει.  

Για να δείτε όλες τις δράσεις της ΑΒ, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022» της ΑΒ Βασιλόπουλος.  

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ το καλό είναι για όλους.
 

29/06/23 Η ΑΒ μας καλεί να κάνουμε “μία παύση για καλό”!

Η νέα καμπάνια της ΑΒ #PausiGiaKalo καλεί όλους μας να βοηθήσουμε το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο, αλλά και την τσέπη μας, κατά της σπατάλης τροφίμων

Η νέα καμπάνια #PausiGiaKalo της ΑΒ Βασιλόπουλος καλεί όλους μας να κάνουμε μία «παύση» στη σπατάλη τροφίμων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, της κοινωνίας, αλλά και της τσέπης μας. Η καμπάνια προβάλλεται μέσα από δύο βίντεο στα ψηφιακά μέσα.

Μέσα από το σποτ του YouTube, βλέπουμε δύο ήρωες της καθημερινής ζωής, έναν άνδρα και μία γυναίκα, τη στιγμή που κάνουν τα ψώνια τους σε ένα κατάστημα ΑΒ. Ξαφνικά γίνεται μία «παύση» μπροστά τους, σηματοδοτώντας μία σκέψη που οφείλουμε όλοι οι καταναλωτές να κάνουμε τη στιγμή των αγορών μας: «Τι πραγματικά χρειαζόμαστε να αγοράσουμε». Ένας από τους βασικούς λόγους που μας οδηγεί στη σπατάλη τροφίμων είναι το ότι αγοράζουμε περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε, καθώς η λογική «ας πάρω να έχω» υπερισχύει. Η «παύση» που μας προτρέπει η ΑΒ να κάνουμε, είναι για να σκεφτούμε αν πραγματικά θα καταναλώσουμε εγκαίρως το τρόφιμο που πρόκειται να αγοράσουμε. #PausiGiaKalo

H AB καλεί τους καταναλωτές να αποκτήσουν μία νέα συνήθεια. Πριν βάλουν κάτι στο καλάθι τους να κάνουν μία παύση και έτσι, όλοι μαζί, θα συμβάλλουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ώστε να κερδίσει το περιβάλλον και η τσέπη μας. Η ίδια η εταιρεία φροντίζει το περιβάλλον και γι’ αυτό ηγείται μιας προσπάθειας, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, για μείωση σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Από το Σεπτέμβρη του 2019, η εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει το δικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025, με στοχευμένες δράσεις.

Η μείωση σπατάλης τροφίμων κάνει καλό για το συνάνθρωπό μας, καλό για το περιβάλλον. Κάνε λοιπόν και εσύ μια Παύση για Καλό.

Μπορείτε παρακάτω να δείτε τα δύο βίντεο της νέας καμπάνιας:

Βίντεο 1

Βίντεο 2
 

19/06/23 Η ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύεται πολλαπλώς για την καινοτομία της και τον σεβασμό προς το περιβάλλον

Η ΑΒ Plus και οι βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος της ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκαν στα Loyalty Awards και στα Energy Mastering Awards. Εδώ και 26 χρόνια η ΑΒ προσφέρει στους πελάτες της ένα από τα πλέον ιστορικά προγράμματα πιστότητας στην ελληνική αγορά. Η συνεχώς εξελισσόμενη και εναρμονισμένη με τις ανάγκες της αγοράς, ΑΒ Plus, αποτελεί κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στοιχείο διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό για την εταιρεία, καθώς θεωρείται από τους πελάτες «η κάρτα Loyalty με τα περισσότερα οφέλη». Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ξεχώρισε, ταυτόχρονα, και στα Energy Mastering Awards 2023, μια διοργάνωση, που επιβραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, την εξοικονόμηση πόρων και λειτουργικών δαπανών.

Αναλυτικότερα, η AB Plus αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φροντίδας που δείχνει η ΑΒ στους πελάτες της, παρέχοντας τους πρωτοποριακές λύσεις και μια αξεπέραστη αγοραστική εμπειρία. Με κάθε δράση της, αναζητά διαρκώς το καινούριο, το καινοτόμο και το διαφορετικό, για να προσφέρει το καλύτερο, σε όλους και τον καθέναν ξεχωριστά. Με δυνατότητες που κάνουν τα ψώνια στα ΑΒ πιο εύκολα, γρήγορα, προσωπικά και κυρίως πιο οικονομικά για κέρδος κάθε μέρα! Για όλα αυτά διακρίθηκε στα φετινά Loyalty Awards και αναδείχθηκε ως μεγάλος νικητής κατακτώντας τον τίτλο  «Loyalty Brand of the Year», το κορυφαίο βραβείο του θεσμού, κερδίζοντας, συνολικά, 15 βραβεία, 2 Platinum, 8 Gold, 5 Bronze.


Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ξεχώρισε ταυτόχρονα και στα Energy Mastering Awards 2023, μια διοργάνωση όπου επιβραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την εξοικονόμηση πόρων και λειτουργικών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη), όπως και κάθε στροφή στις «πράσινες» πρακτικές. Η ΑΒ διακρίθηκε σε πέντε κατηγορίες, με κορυφαίο το Βραβείο WINNER για την υποψηφιότητα με τίτλο “Βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία καταστημάτων σούπερ μάρκετ”, ενώ έλαβε επιπλέον 2 Gold, 1 Silver και 1 Bronze βραβεία. Τα συγκεκριμένα βραβεία είναι ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς βραβεύουν τους πρωτοπόρους στον κλάδο και αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές για την αειφόρο ανάπτυξη. 


Με συνεχείς πρωτιές σε κάθε τομέα η ΑΒ αποδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη των πάνω από 2 εκ. πελατών της, εδώ και 83 χρόνια, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη αξιοπιστίας. Πάντοτε με την ίδια χαρά, την αφοσίωση και το μεράκι επιδιώκει να προσφέρει το καλύτερο σε όλους και τον καθέναν ξεχωριστά.
 

01/06/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει με δύο ακόμα καταστήματα σε Ιεράπετρα και Κω

Το πρόγραμμα εγκαινίων για την Κω περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές, γευστικές δοκιμές και πολλές ακόμα εκπλήξεις για όσους επισκέφτηκαν ή πρόκειται να επισκεφτούν το νέο κατάστημα!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζει σήμερα το νέο της κατάστημα στην Κω και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κανάρη & Σοφοκλή Βενιζέλου, επεκτείνοντας περαιτέρω το πανελλαδικό της δίκτυο. Εγκαίνια επίσης πραγματοποιήθηκαν στις 11/5 και στο πρώτο κατάστημα του δικτύου στην Ιεράπετρα, στην επαρχιακή Oδό Ιεράπετρας - Παχειάς Άμμου. Διαχρονικός στόχος της ΑΒ είναι να παρέχει τις υπηρεσίες της σε κάθε γωνιά της χώρας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, ελληνικής προέλευσης, αλλά και απ' όλο τον κόσμο προϊόντα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες της, με τις πιο προσιτές τιμές. 

Το ολοκαίνουργιο κατάστημα στην Κω παρέχει άνετες αγορές και γρήγορη εξυπηρέτηση, έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Όπως κάθε κατάστημα τελευταίας γενιάς της ΑΒ, διαθέτει άρτια καταρτισμένο προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες. Στα 640 τ.μ. του καταστήματος μπορεί κανείς να βρει οπωροπωλείο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φούρνο με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, ψυγεία με τυποποιημένα τυριά, αλλαντικά, κρέας, και κάβα με επιλογές για όλα τα γούστα. Tο κατάστημα διαθέτει 4 ταμεία, 2 σημεία για self-check out (κάρτας και μετρητών) και 15 θέσεις στάθμευσης, ώστε οι επισκέπτες του να εξυπηρετούνται το συντομότερο δυνατό. Εν όψει του ανοίγματος του τρίτου καταστήματος στο νησί, οι επισκέπτες του κατά τη διάρκεια του Ιουνίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα προσφορών και εκπλήξεων. Ενδεικτικά, από 1 έως 3/6 θα υπάρχει έκπτωση 10%  σε όλα τα προϊόντα, από 1 έως 7/6 μοναδικές προσφορές 1+1, ενώ από 5 έως 17/6 για αγορές αξίας 20€ θα δίνονται 20 πόντοι.

Το κατάστημα στην Ιεράπετρα είναι ένα σύγχρονο περιβάλλον σχεδόν 1.000 τ.μ., παρέχει οπωροπωλείο με διαλεχτά φρούτα και λαχανικά, τμήμα τυριών και αλλαντικών, αλλά και delicatessen γεύσεις, κρεοπωλείο, φούρνο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάβας. Προς εξοικονόμηση χρόνου, διαθέτει 3 ταμεία και 2 σημεία για self-check out, το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και τις καλύτερες τιμές, χαρίζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών και άνεσης με την υπογραφή της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πηγαίνοντας στα νέα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος το σύγχρονο περιβάλλον και η άρτια εξυπηρέτηση θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

12/05/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύεται για τα καινοτόμα προγράμματα και τις πράξεις φροντίδας

Η διάκριση της ΑΒ Βασιλόπουλος στα Influencer Marketing Awards για το πρόγραμμα AB Plus και η τιμητική βράβευση από το Μαζί για το Παιδί για τη γενναιόδωρη προσφορά της στην Ένωση, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πελάτες της, με το πρόγραμμα επιβράβευσης αλλά και με κοινωνική προσφορά.

Συγκεκριμένα, στα φετινά Influencer Marketing Awards η αλυσίδα σουπερμάρκετ έλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία Best Influencer Marketing for Product / Service Launch για την επικοινωνία του ανανεωμένου προγράμματος AB Plus. Το πρόγραμμα πιστότητας AB Plus αποτελεί το πρώτο και το μεγαλύτερο loyalty σχήμα στο ελληνικό λιανεμπόριο και ανανεώθηκε ριζικά το 2022. Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας και με περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια μέλη σε όλη την Ελλάδα, η AB Plus απέκτησε νέα εμφάνιση, εισχωρεί ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή εποχή και εμπλουτίζεται με νέες συναρπαστικές δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Ένα πρόγραμμα πιστότητας που προσφέρει πρωτότυπους τρόπους για να κερδίζει ο πελάτης, μέσα από κάθε αγορά, εύκολα και γρήγορα μέσω του online λογαριασμού του από το AB App ή το ab.gr.

Ταυτόχρονα, η ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, έλαβε τιμητική βράβευση από την Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων και Ιδρυμάτων το «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη του προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας "Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι". Μέσω της πώλησης των «Δώρων Αγάπης» στα καταστήματά της κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2022, κατάφερε να συγκεντρώσει το σημαντικό ποσό των 40.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν στο «Μαζί για το Παιδί», που στηρίζει ενεργά περισσότερα από 30.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τα περασμένα Χριστούγεννα, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν δίπλα σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη. Από τα καταστήματά της και το AB E-shop, οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα με μόλις 3,55€ να προμηθευτούν ένα κουτί αγάπης γεμάτο με βασικά είδη διατροφής, συνεισφέροντας έτσι με μια απλή πράξη αγάπης σε ένα ξεχωριστό σκοπό.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε καινοτόμα προγράμματα που αναβαθμίζουν την αγοραστική εμπειρία των πελατών της και τους βοηθούν να εξοικονομούν περισσότερα, ανταποδίδοντας την προτίμηση που της δείχνουν εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως στηρίζει τους ευάλωτους πληθυσμούς της κοινωνίας με δράσεις που κάνουν τη διαφορά και αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ το καλό είναι για όλους. 

27/04/2023 Η ΑΒ μαζί με τους πελάτες της προσέφεραν 25.974€ στα παιδιά της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Συνολική δωρεά ύψους 25.974€ συγκεντρώθηκε από τα σοκολατένια Αβγά της ΑΒ εν όψει του Πάσχα, μια πρωτοβουλία η οποία αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από τους πελάτες της ΑΒ. Με την αγορά κάθε Πασχαλινού Αβγού ΑΒ, οι πελάτες συνεισέφεραν τα 0,30 € της αξίας τους στην “Αμυμώνη’’, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε.

Για άλλη μια χρονιά, η ΑΒ απέδειξε ότι προτεραιότητά της και αυτές τις γιορτινές μέρες ήταν δεκάδες παιδιά που την είχαν πραγματικά ανάγκη. Τα Πασχαλινά Αβγά ήταν διακοσμημένα με πολύχρωμες ζωγραφιές που προσέφεραν τα παιδιά των υπαλλήλων της ΑΒ, με σκοπό να σκορπίσουν χαμόγελα και να στηρίξουν έμπρακτα το δικαίωμα των παιδιών με πρόσθετες αναπηρίες στην αξιοπρεπή διαβίωση και εκπαίδευση.


Η Αμυμώνη είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα οράσεως και πρόσθετες αναπηρίες. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και μέσω του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης παρέχει υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του Συλλόγου είναι να διασφαλίσει ότι τα παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και τη ζωή. Μέχρι σήμερα 500 οικογένειες και παιδιά έχουν δεχθεί υποστήριξη, ενώ οι ωφελούμενοι συνολικά ξεπερνούν τους 2000. 
 

12/04/2023 H AB Βασιλόπουλος στηρίζει το Γηροκομείο Αθηνών

Για άλλη μια χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εν όψει του Πάσχα προχώρησε σε δωρεά 780 συσκευασιών τροφίμων στο Γηροκομείο Αθηνών, γεμίζοντας το νηστίσιμο και Πασχαλινό τραπέζι για 125 συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται εντός της δομής.  

Οι γιορτινές μέρες άλλωστε είναι μέρες αγάπης και η ΑΒ νοιάζεται για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και υλοποιεί μεγαλύτερες ή μικρότερες δράσεις προσφοράς με στόχο να κάνει τη διαφορά στις ζωές τους.

Γιατί στην ΑΒ το καλό είναι για όλους! 

10/04/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει όλα όσα ονειρευόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι!

Ο απόλυτος προορισμός για όλους όσοι αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό.  

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες της, προσφέροντάς τους μεγάλη γκάμα προϊόντων αδιαπραγμάτευτης ποιότητας σε προσιτές τιμές για όλους. Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό τους σε μια ξεχωριστή στιγμή του χρόνου, το οικογενειακό Πασχαλινό Τραπέζι. Φέτος, λοιπόν, διαθέτει ό,τι χρειαζόμαστε για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και για τα νηστίσιμα γεύματα της Σαρακοστής
 

Συγκεκριμένα, στα καταστήματα AB βρίσκουμε μυρωδάτα τσουρέκια ΑΒ με μαστίχα ή με πραλίνα με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη και την ποιότητα της ΑΒ. Ταυτόχρονα, με στόχο να φέρνει στο τραπέζι μας τους θησαυρούς της ελληνικής γης και μέσω της συνεργασίας της με τους Έλληνες παραγωγούς, τόσο για τα νηστίσιμα τραπέζια της Σαρακοστής όσο και για το Πασχαλινό τραπέζι, μας προτείνει μια ποικιλία από ιδιαίτερα προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα. Εκλεκτά ελληνικά όσπρια, νόστιμες ελιές, ποικιλία από χαλβάδες αλλά και ιδιαίτερα τυριά, κρεατομεζέδες και κρασιά από τοπικά οινοποιεία, θα στολίσουν τα τραπέζια μας και θα φέρουν την αυθεντική γεύση της Ελλάδας σε κάθε σπιτικό. 

Με μια επίσκεψη στα καταστήματα θα βρούμε αρνιά και κατσίκια από φημισμένες περιοχές του τόπου μας, όπως η Νάξος, η Κρήτη, η Ελασσόνα, τα Ιωάννινα, που θα ευχαριστήσουν τους καλεσμένους μας, όπως κι αν επιλέξουμε να τα ψήσουμε. Επιπλέον, η ποικιλία συμπεριλαμβάνει κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, μπόλιες, γλυκάδια και πολλά ακόμη κρεατικά τα οποία θα συμπληρώσουν το πασχαλινό εδεσματολόγιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την ποικιλία, η ΑΒ μεριμνά για την ασφάλεια και την ποιότητα των κρεάτων που διατίθενται στα βραβευμένα κρεοπωλεία της. Οι ειδικοί της ΑΒ «ταξιδεύουν» σε κάθε σημείο της Ελλάδας για να εντοπίσουν μικρούς παραγωγούς με παράδοση στην κτηνοτροφία, ενώ με τις τακτικές επισκέψεις τους στις φάρμες διασφαλίζουν ότι τηρούνται πάντοτε όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές. Το καταρτισμένο προσωπικό, η αποτελεσματική οργάνωση και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας των κρεοπωλείων αποτελούν τα εχέγγυα για ποιοτικό, ολόφρεσκο και ασφαλές κρέας.

Επιπλέον, φέτος, αγοράζοντας στα ΑΒ Ελληνικά αρνιά και κατσίκια, εκτός από την καλύτερη τιμή της αγοράς, έχουμε και έξτρα όφελος με την κάρτα AB Plus. Αγοράζοντας 1 ολόκληρο αρνί ή κατσίκι θα έχουμε επιπλέον όφελος 12 ευρώ, μισό αρνί ή κατσίκι προσφέρει όφελος 6 ευρώ, ενώ μέσω AB E-shop κερδίζουμε επιπλέον όφελος 3 ευρώ αγοράζοντας συσκευασμένο αρνί ή κατσίκι.

Οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι γίνονται και μέσω της κάρτας ΑΒ Plus, των προσφορών και των διαδραστικών παιχνιδιών που περιλαμβάνει, με όφελος περισσότερων πόντων. Η κάρτα προσφέρει 15 κουπόνια για τις πασχαλινές μας αγορές συνολικά 300 πόντων που χαρίζουν 9€ όφελος. Ακόμη, το ανοιξιάτικο τεύχος του ΑΒ Food Stories, του περιοδικού γαστρονομίας της ΑΒ που βρίσκουμε στα ταμεία ή μέσω του AB E-shop, έρχεται και φέτος το Πάσχα για να μας δώσει απολαυστικές ιδέες, πεντανόστιμες συνταγές και ολοκληρωμένα μενού για το τραπέζι του Πάσχα, προτάσεις για εκλεκτά κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες και πολλές ακόμη νόστιμες επιλογές. Και όπως πάντα, με την αγορά του στο συμβολικό ποσό των 0,30€, κάνουμε μαζί μια πράξη αγάπης καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του περιοδικού δίνονται για την κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων, που στηρίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται ο απόλυτος προορισμός όσων αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό και επιθυμούν να ψωνίζουν σε προσιτές τιμές κερδίζοντας περισσότερους πόντους. Ο αγαπημένος μας σύμμαχος για να ετοιμάσουμε τα πιο νόστιμα τραπέζια για τους αγαπημένους είναι και φέτος η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, το καλό είναι για όλους! 

07/04/2023 Ενημέρωση τύπου: Ανάκληση προϊόντος «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375γρ»

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ.ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α -  άνω του νομοθετημένου ορίου.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

06/04/2023 Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε νέα καταστήματα και το γιορτάζει!

Αποκλειστικές προσφορές και εκπλήξεις στο νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Χαλάνδρι και στο κατάστημα της Πειραιώς για τον ένα χρόνο λειτουργίας!

Το νέο μεγάλο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Χαλάνδρι στην οδό Δ. Πλακεντίας & Ζήνωνος, αποτελεί τη νέα προσθήκη για την αλυσίδα σουπερμάρκετ, η οποία επενδύει διαρκώς στη διεύρυνση του δικτύου της με νέα σημεία πώλησης. «Νέο» είναι και το μεγάλο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πειραιώς 86, αφού φέτος συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας. Ένας χρόνος ΑΒ Πειραιώς είναι ένας μήνας γιορτής με πολλές εκπλήξεις και προσφορές. Στόχος της εταιρείας είναι να βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας την καλύτερη εξυπηρέτηση στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες της και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αδιαπραγμάτευτης ποιότητας, με προσιτές τιμές για όλους. 

Το κατάστημα στο Χαλάνδρι χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο σχεδιασμό και αισθητική και κάνει το ταξίδι αγορών ξεχωριστό και άνετο για κάθε επισκέπτη. Στον 1.400 τ.μ. χώρο πώλησης που χωρίζεται σε 2 επίπεδα, οι πελάτες θα βρουν οπωροπωλείο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρεοπωλείο και ιχθυοπωλείο με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, τμήμα με μεγάλη ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά και ιδιαίτερες delicatessen γεύσεις, ζεστό ψωμί και γλυκίσματα ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάβας, με κρασιά και ποτά για κάθε γούστο, τμήμα Armonia με προϊόντα για ισορροπημένη διατροφή και φυσικά τμήμα Φροντίδα & Ομορφιά για την  προσωπική περιποίηση και υγιεινή. Επίσης, το κατάστημα διαθέτει άνετο  υπόγειο 38 θέσεων, 5 ταμεία & 3 self check out ταμεία για εύκολες αγορές. Εν όψει του Πάσχα, μάλιστα, οι επισκέπτες του καταστήματος μπορούν να επωφεληθούν των προσφορών: -50% ή 1+1 δώρο προϊόντα σε επιλεγμένους κωδικούς, αλλά και επιπλέον να κερδίσουν 10% στις συνολικές αγορές τους. Οι προσφορές συνεχίζονται και μετά το Πάσχα με την AB plus στο προσκήνιο και ενέργειες με πολλούς πόντους και δυνατές προσφορές για να κερδίζεις 6ευρες επιταγές γρήγορα και εύκολα.  


Εορταστικό είναι όμως το κλίμα και στο μεγάλο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πειραιώς 86, στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, αφού φέτος συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας. Γιατί ένας χρόνος ΑΒ Πειραιώς είναι ένας μήνας γιορτής! Έτσι, από τις 6 έως τις 9 Απριλίου οι πελάτες θα κερδίζουν 10% στις συνολικές τους αγορές ενώ από την ίδια μέρα έως και τις 15 του μήνα εντός του καταστήματος θα απολαύσουν αποκλειστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα. Μετά το Πάσχα, η γιορτή συνεχίζεται με πολλές προσφορές, εκπλήξεις, δώρα και φυσικά πολλούς πόντους ΑΒ Plus για να κερδίζεις γρήγορα 6ευρες επιταγές. Φυσικά όλοι οι πελάτες θα κάνουν εύκολα τα ψώνια τους με τα self check out ταμεία που διαθέτει το κατάστημα. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7/4 ζωντανή μετάδοση από το κατάστημα σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΥΘΜΟ 9,49. Η ζωντανή εκπομπή με την Μαρία Γεωργάκαινα θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 13:00. Παράλληλα, θα υπάρχουν γευστικές δοκιμές στις 7 και 8 Απριλίου, αλλά και 13 και 14 Απριλίου, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μικρά δωράκια.


Φέτος το Πάσχα, κάντε έγκαιρα τις αγορές σας στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανακαλύψτε μοναδικές προσφορές που δεν θέλετε να χάσετε και επιλέξτε το Πασχαλινό Αβγό της ΑΒ για τα βαφτιστήρια σας, με την αγορά του οποίου στηρίζετε τα παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, «Αμυμώνη».

 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

04/04/2023 Tα Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ στηρίζουν το σπουδαίο έργο της Αμυμώνης

Για έβδομη συνεχή χρονιά τα Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρουν αγάπη, αλλάζοντας τον κόσμο των παιδιών προς το καλύτερο. Φέτος, η ΑΒ Βασιλόπουλος μας καλεί να στηρίξουμε μαζί τα βήματα ζωής των παιδιών της Αμυμώνης, χαρίζοντας στα αγαπημένα μας παιδικά πρόσωπα την πιο γλυκιά λιχουδιά.

Τα Πασχαλινά Αβγά, που είναι ζωγραφισμένα με τα πιο ζωηρά χρώματα και με πολλή αγάπη από τα παιδιά των εργαζόμενων της ΑΒ, διατίθενται σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου της ΑΒ, αλλά και στο AB Eshop σε δύο μεγέθη, κάτω από 4€ & 5€ αντίστοιχα, όπου κάθε μέγεθος έχει δύο διαφορετικά σχέδια.  Με κάθε αγορά, οι πελάτες συνεισφέρουν τα 0,30€ στην Αμυμώνη ενώ η ΑΒ διπλασιάζει το ποσό και τα χαμόγελα των παιδιών, στηρίζοντας το πολύτιμο έργο του Συλλόγου.

Τα φετινά Πασχαλινά αβγά της ΑΒ, φτιαγμένα για καλό σκοπό, μας υπενθυμίζουν την αξία της προσφοράς και τη χαρά του να μοιράζεσαι. Ενισχύοντας, έτσι, την πρωτοβουλία της εταιρείας, η δική μας μικρή πράξη αγάπης μετατρέπεται σε ουσιαστική βοήθεια για τα παιδιά,  παρέχοντας τους δια βίου εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη, ενδυναμώνοντας παράλληλα την οικογένεια.                                 

Ο πιο γλυκός τρόπος για να δείξεις την αγάπη σου και μαζί να κάνεις κάτι για καλό σκοπό! Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, το καλό είναι για όλους!


ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.
 

 

30/03/2023 Οι πράσινες πρωτοβουλίες της ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύονται ξανά στα Green Brand Awards 2023

Για άλλη μια χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύθηκε για τη συμβολή της στην οικολογική εκπαίδευση της νέας γενιάς και τον πράσινο στρατηγικό σχεδιασμό της, αποσπώντας τρία σημαντικά βραβεία στα Green Brand Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Marriott Hotel. Η διάκριση της ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνει ότι είναι μια εταιρεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και φροντίζει για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας. 
 

Συγκεκριμένα, κέρδισε PLATINUM/GOLD βραβείο για το 1ο παγκοσμίως κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ. Το «λεωφορείο» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει κυρίως τα νέα παιδιά να ενημερωθούν, να ανακυκλώσουν και να συμμετέχουν σε διαδραστικές ενέργειες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα στο λεωφορείο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, ενώ πραγματοποιείται και θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την ανακύκλωση, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό. Από την αρχή της λειτουργίας του Κινητού Κέντρου, έχουν εκπαιδευθεί και ενημερωθεί περισσότεροι από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, απέσπασε SILVER βραβείο για το στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης της και την ενεργή συμμετοχή της εταιρείας στην Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη. Καθένας από τους 17 διαφορετικούς βιώσιμους στόχους που έχουν τεθεί, υπηρετούνται από τις δράσεις της ΑΒ, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η εταιρεία υλοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση, έργα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων της, χρησιμοποιεί ψυκτικά ρευστά, φιλικά προς το περιβάλλον, επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη χρήση ΑΠΕ, τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης του στόλου των φορτηγών καθώς και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Μέσα από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία της και τη διαρκή προσφορά της με ολοκληρωμένα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΑΒ θέτει συνεχώς σε προτεραιότητα την προστασία του πλανήτη μας. Με δράσεις που κάνουν τη διαφορά και πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην αξία της περιβαλλοντικής συνείδησης.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ το καλό είναι για όλους.

9/3/2023 Το «Δώρο Αγάπης» της ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει το «Μαζί για το Παιδί» με σημαντική δωρεά

Την αλληλεγγύη και την φροντίδα της έδειξε έμπρακτα για ακόμη μια χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέροντας το σημαντικό ποσό των 40.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από την πώληση των «Δώρων Αγάπης» στα καταστήματά της, στο «Μαζί για το Παιδί»,  το οποίο στηρίζει ενεργά  περισσότερα από 30.000 παιδιά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν δίπλα σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη. Από 185 φυσικά καταστήματα και το AB Eshop, οι καταναλωτές είχαν την δυνατότητα με μόλις 3,55€ να προμηθευτούν ένα κουτί αγάπης γεμάτο με βασικά είδη διατροφής, συνεισφέροντας έτσι με μια απλή πράξη αγάπης σε ένα ξεχωριστό σκοπό. Το «Δώρο αγάπης» μπορούσαν είτε να το χαρίσουν σε αυτούς που επιθυμούσαν ή να το τοποθετήσουν στο ειδικό καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων του εκάστοτε καταστήματος ώστε να φτάσει μέσω της ΑΒ στα χέρια εκείνων που πραγματικά το χρειάζονται.

Η κα Όλγα Μιχαλοπούλου, Επικεφαλής Μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Για 7η συνεχή χρονιά στην ΑΒ Βασιλόπουλος φέραμε στα καταστήματα μας το Δώρο Αγάπης,  μια πρωτοβουλία ανιδιοτελούς προσφοράς, που από την πρώτη στιγμή, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Και αυτό δε μπορεί παρά να μας συγκινεί και να μας παρακινεί να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ολοένα και περισσότερα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, επιστρέφοντας το καλό στην κοινωνία. Φέτος αποφασίσαμε να στηρίξουμε το «Μαζί για το Παιδί» που μάχεται για την ευημερία ευάλωτων παιδιών, νέων και οικογενειών στη χώρα μας. Ευχόμαστε η προσφορά μας να ενισχύσει το έργο του Οργανισμού και να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες ζωής στους ωφελούμενους». 

Η κα Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού του «Μαζί για το Παιδί», ανέφερε: «Μέλημα μας στο «Μαζί για το Παιδί» είναι η διασφάλιση του δικαιώματος σε παιδιά και σε νέους σε κάθε γωνιά της χώρα μας μιας καλύτερης ζωής και ισότιμων ευκαιριών εξέλιξης για το μέλλον τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά την  ΑΒ Βασιλόπουλος, με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβάλει στο να προσφέρουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα ευάλωτα παιδιά και τις οικογένειες τους που αγκαλιάζουμε.»

Στόχος της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι με κάθε δράση της να ζεσταίνει τις καρδιές και να γεμίζει το τραπέζι συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, κάνοντας ουσιαστική διαφορά στις ζωές τους. Είναι άλλωστε μέρος της κουλτούρας της να ανταποδίδει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που καθημερινά της δείχνει.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

06/03/2023 ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ το καλό είναι για όλους.

Στην ΑΒ πιστεύουμε ότι καλό φαγητό, είναι το φαγητό που είναι καλό για όλους. Για αυτούς που το απολαμβάνουν. Για εκείνους που το φτιάχνουν. Για το περιβάλλον. Για το μέλλον μας. Και αυτό το φαγητό φροντίζουμε να φέρνουμε κάθε μέρα στο τραπέζι σας!

Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στη νέα μας καμπάνια, που βγήκε πρόσφατα στον αέρα.  
 

Καλό για εμένα, σημαίνει καλό για τον τόπο μου καθώς στην ΑΒ προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα από κάθε σημείο της χώρας μας. Το 90% των παραγωγών μας είναι Έλληνες και μας τροφοδοτούν με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από περιοχές που φημίζονται για την παραγωγή τους. Μέσω των μακροχρόνιων συνεργασιών που έχουμε χτίσει με τους παραγωγούς μας, συμβάλλουμε σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και παράλληλα εκπαιδεύουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μεθόδους παραγωγής που εξασφαλίζουν εξαιρετική ποιότητα και φρεσκάδα στα προϊόντα μας.

Καλό για εμένα, σημαίνει καλό για την υγεία μου και τον πλανήτη καθώς στην ΑΒ προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες μας να κάνουν υγιεινές και βιώσιμες επιλογές που συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη. Και το πετυχαίνουμε, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη τροφίμων και υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία μέσω καινοτόμων ενεργειών. Έχουμε ενεργό ρόλο στη διατήρηση ενός κόσμου με καθαρές θάλασσες και με μικρότερη επιβάρυνση στην γη και στο νερό μας.

Καλό για εμένα, σημαίνει και εύκολα δικό μου καθώς στην ΑΒ προσφέρουμε στους πελάτες μας έξυπνες και γρήγορες τεχνολογικές λύσεις, εύκολη πρόσβαση σε γευστικές προτάσεις για την καθημερινότητά τους και υπηρεσίες που τους διευκολύνουν εντός κι εκτός καταστημάτων βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο. Είτε περπατώντας μόνο μερικά βήματα προς το κοντινότερο κατάστημα ΑΒ «Shop & Go», είτε με ένα κλικ στο ΑΒ Eshop, φροντίζουμε να δίνουμε στους πελάτες μας κάθε μέρα την επιλογή του να κάνουν τα ψώνια τους γρήγορα και εύκολα.

Καλό για εμένα, σημαίνει επίσης, κερδίζω κάθε μέρα καθώς στην ΑΒ πιστεύουμε ότι η ποιότητα θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Γι’ αυτό,  δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να εξοικονομούν περισσότερα, προσφέροντάς τους υψηλή ποιότητα και ποικιλία σε προσιτή αξία κάθε μέρα μέσω προσφορών και προωθητικών ενεργειών, προϊόντα με την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ σε χαμηλή τιμή κάθε μέρα και επιβράβευση για τα καθημερινά τους ψώνια μέσω του προγράμματος πιστότητας AB Plus.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.

02/02/2023 Η ΑΒ συμπληρώνει 150 καταστήματα AB Shop & Go και θέτει ως στόχο τα 200 ως το τέλος της χρονιάς

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τη συμπλήρωση των 150 καταστημάτων ΑΒ Shop & Go, επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εξυπηρετεί καθημερινά ακόμη περισσότερους πελάτες. Η εταιρεία επενδύει σταθερά στη διεύρυνση του δικτύου με σκοπό να φτάσει τα 200 καταστήματα Shop & Go έως το τέλος της χρονιάς

Το συγκεκριμένο σχήμα franchise, το οποίο ανέπτυξε η ΑΒ Βασιλόπουλος την τελευταία δεκαετία, έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τόσο από τους καταναλωτές όσο και από εκατοντάδες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν το δικό του ξεκίνημα, έχοντας ως σύμμαχό τους την εμπειρία, την αξιοπιστία και την ουσιαστική στήριξη μιας μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Τα ΑΒ Shop & Go είναι καταστήματα ευκολίας που αρχικά προσανατολίστηκαν στην εξυπηρέτηση καθημερινών, έκτακτων ή συμπληρωματικών αναγκών, φιλοδοξώντας να αποτελέσουν το νέο κατάστημα της γειτονιάς. Ένα σύγχρονο κατάστημα πόλης με διευρυμένο ωράριο, έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών για γρήγορες και εύκολες αγορές κοντά στο σπίτι ή το γραφείο. Σήμερα, τα καταστήματα Shop & Go έχουν κατορθώσει να γίνουν βασική επιλογή, αποτελώντας πια αποκλειστικό αγοραστικό προορισμό για κάθε είδους αγορές.

H ΑΒ αποτελεί μια ελκυστική πρόταση συνεργασίας για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν η επιχείρησή τους να γνωρίσει σίγουρη επιτυχία, σταθερότητα και να είναι αποδοτική. Η εταιρεία αναλαμβάνει την αξιολόγηση και υλοποίηση της επένδυσης, την ενοικίαση και τη δαπάνη διαμόρφωσης του ακινήτου, την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού του καταστήματος. Ο υποψήφιος franchisee χρειάζεται να διαθέτει ένα μικρό κεφάλαιο κίνησης, ενώ, παράλληλα, αναλαμβάνει να αποπληρώσει την επένδυση κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, καταβάλλοντας μηνιαία δόση για 10 έτη χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Franchise, κ. Άκης Τσομάκης δήλωσε σχετικά: «Τα AB Shop & Go βρίσκονται εκεί που χτυπάει η καρδιά της εκάστοτε γειτονιάς, προσφέροντας στους πελάτες μεγάλη γκάμα επιλογών, πάντα με την εγγύηση ποιότητας και τις τιμές της ΑΒ. Στους franchisees που θα ενταχθούν στην οικογένειά της ΑΒ, αναζητούμε την όρεξη για δουλειά και την προσήλωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη και εμείς προσφέρουμε την συνεχή υποστήριξή μας σε κάθε τους βήμα, από την αρχή της λειτουργίας του καταστήματος και σε κάθε στάδιο εξέλιξής της συνεργασίας μας.». 

Μάθετε περισσότερα στο www.ab.gr/franchise

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

25/01/2023 Χρυσή διάκριση για τα vegan έτοιμα γεύματα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ξεχώρισε στα Vegan Awards 2023

Για την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα των vegan επιλογών της, διακρίθηκε η ΑΒ Βασιλόπουλος, στα φετινά Vegan Awards, λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best Vegan Ready Meal».  Συγκεκριμένα, ξεχώρισε για τις 3 απολαυστικές, vegan προτάσεις της επιτυχημένης σειράς «AB Έτοιμα Γεύματα», με την υπογραφή του δημοφιλούς και αναγνωρισμένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Επιλογές που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση τους, ενώ παράλληλα αποτελούν και ένα πλήρες γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας:

 • Λαζάνια λαχανικών με μανιτάρια, σπανάκι και μπεσαμέλ με γάλα σόγιας και καρύδας: Vegan εκδοχή της αγαπημένης μας ιταλικής συνταγής, χαμηλή σε λιπαρά, καθώς η μπεσαμέλ έχει παρασκευαστεί με τη χρήση φυτικού γάλακτος σόγιας και καρύδας.  
 • Μουσακάς με κιμά λαχανικών και μπεσαμέλ με γάλα σόγιας: Η αγαπημένη, παραδοσιακή συνταγή σε vegan εκδοχή, καθώς ο κιμάς λαχανικών έχει αντικαταστήσει τον μοσχαρίσιο κιμά και η μπεσαμέλ έχει δημιουργηθεί με τη χρήση φυτικού γάλακτος σόγιας. 
 • Ρύζι basmati stir fried με τριλογία πιπεριών, λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα: Θρεπτικό και απολαυστικό vegan γεύμα, πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, καθώς περιέχει 3 διαφορετικές πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί).

Και τα 3 γεύματα είναι πιστοποιημένα από τον φορέα V-LABEL, ο οποίος παρέχει τη μόνη ανεξάρτητη ετικέτα πιστοποίησης Vegan και Vegetarian στην Ευρώπη. Επιπλέον, παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα με τη μέθοδο MAP τροποποιημένης ατμόσφαιρας, ώστε να κρατούν αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα τους μέσα στο ψυγείο για 14 ημέρες από την ημέρα της παραγωγής τους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, πάνω από 80 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις στην αγορά τροφίμων. Μέσα από τις καινοτόμες στρατηγικές της επιλογές, τη μακρά εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει στα τρόφιμα, απαντά ουσιαστικά στις ανάγκες των πελατών της και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, εμπλουτίζοντας την ποικιλία των ειδών που διαθέτει στα ράφια της για όλους και τον καθέναν ξεχωριστά.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

09/01/2023 Σημαντικές διακρίσεις για τα κρεοπωλεία της ΑΒ Βασιλόπουλος

Δύο μεγάλα βραβεία στα Meat Awards 2022

Για την υψηλή διατροφική αξία, τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων που η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει στο καθημερινό μας τραπέζι διακρίθηκε η εταιρεία στα πρόσφατα Meat Awards 2022 με ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο βραβείο.
 

Πιο συγκεκριμένα, έλαβε Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Προϊόν Κοτόπουλου» για το Κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή από Γιαννιώτικες φάρμες. Το κοτόπουλο που μπορεί κανείς να βρει αποκλειστικά στα ΑΒ Βασιλόπουλος γεννιέται και μεγαλώνει σε φάρμες στην ορεινή Γιαννιώτικη ύπαιθρο, τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι που του προσδίδουν το χαρακτηριστικό κιτρινωπό χρώμα. Ο τρόπος εκτροφής, για πάνω από 50 ημέρες, και η συγκεκριμένη φυλή κοτόπουλων το διαφοροποιούν γευστικά και θρεπτικά. Σημειώνεται ότι η εκτροφή του γίνεται και σύμφωνα με τις προδιαγραφές και αρχές που διέπουν την εταιρεία σε ό,τι αφορά την ευζωία των ζώων.

Η σειρά περιλαμβάνει, ολόκληρο κοτόπουλο, φιλέτο στήθος και μπούτι. Πρόκειται για αποκλειστικά προϊόντα με εξαιρετική, βραβευμένη γεύση, βελτιωμένα διατροφικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή πώλησης σε σχέση με την υψηλή ποιότητά τους, τα οποία ήρθαν για να ενισχύσουν την προϊοντική διαφοροποίηση της ΑΒ και να δώσουν μια νέα δυναμική σε ολόκληρη την κατηγορία.

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος έλαβε και Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Κρεοπωλείο εντός Σούπερ Μάρκετ». Η εταιρεία τοποθετώντας την κατηγορία του κρέατος στον πυλώνα της προϊοντικής διαφοροποίησης, διαθέτει κρεατικά εισαγωγής αλλά και ελληνικής παραγωγής, επιλέγοντας παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας που φημίζεται για την κτηνοτροφία της. Καθορίζει αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εφαρμόζοντας σύστημα HACCP, ελέγχει συστηματικά τους προμηθευτές ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί αυστηρούς και τακτικούς ελέγχους στα προϊόντα της από την παραγωγή μέχρι το σημείο πώλησης. Το καταρτισμένο προσωπικό, η αποτελεσματική οργάνωση και ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός των κρεοπωλείων αποτελούν τα εχέγγυα για ποιοτικό, ολόφρεσκο και ασφαλές κρέας.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος τηρεί πιστά τη δέσμευσή της να προσφέρει εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σε κάθε πελάτη της. Όραμά της αποτελεί να δίνει επιλογές, λύσεις και ιδέες με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εμπνέουν καθημερινά όλους όσους αγαπούν το φαγητό!