Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
Ab logo
  • Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
Μέτρια
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

- Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
~500 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ Κοτόπουλο Ολόκληρο Νωπό Ελληνικό Συσκευασμένο
~1,85 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Πιπεριές Κόκκινες Ελληνικές
~150 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

AROMA Δυόσμος Σκαφάκι 25g
25 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Οίνος Λευκός Ξηρός 1lt
1 λιτ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
1 λιτ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
NATURES PROMISE BIO Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
~1,5 κιλ
~€
3
08

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
31
Ρίγανη Τριμμένη Καρδίτσας 100 gr
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ρίγανη Τριμμένη Καρδίτσας 100 gr
100 γρ
1
79