facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚρασάτα μανιτάρια και πετιμέζι, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί
Ab logo
  • Κρασάτα μανιτάρια και πετιμέζι, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί
Κρασάτα μανιτάρια και πετιμέζι, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί

Κρασάτα μανιτάρια και πετιμέζι, σερβιρισμένα σε χωριάτικο ψωμί

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

3 μερίδες
  • 450 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος φρέσκος,ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι κόλιανδρος σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι γλυκού πετιμέζι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο
  • 1 ματσάκι φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένες (για το σερβίρισμα)
  • 450 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος φρέσκος,ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια γλυκού κόκκοι κόλιανδρος σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι γλυκού πετιμέζι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο
  • 1 ματσάκι φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένες (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε πολύ γρήγορα τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό ή τα σκουπίζετε μεβρεγμένη πετσέτα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο, το μπαχάρι και τους σπόρους κόλιανδρου. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μπαλσάμικο και το πετιμέζι.

Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνετε με το καπάκι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Ψιλοκόβετε εν τω μεταξύ τον δυόσμο, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγο μαϊντανό και φασκόμηλο για το γαρνίρισμα). Τα μαγειρεύετε για αλλά 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερωνετε.

Βάζετε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα, αραδιάζετε από πάνω τα μανιτάρια και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το φασκόμηλο.

TIP Η συγκεκριμένη εξαιρετική συνταγή, είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και μπορεί να γίνει με μανιτάρια Πόρτο μπέλο ή Πορτσίνι. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση τους με μερικά αποξηραμένα μανιτάρια που θα μουσκέψετε σε λίγο λευκό κρασί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 3 μερίδες

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Μανιτάρια Λευκά Agaricus Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    4,58 €/ κιλ
    €2,29
    7064278
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064496