Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί
Μέτρια, >60'
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζουμε, αλλάζοντας δυο φορές το νερό, για να ξεπικρίσουν ελαφρά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπράντι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά.
Όταν εξατμιστεί το μπράντι, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί και αυτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κρέας και όταν κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζουμάκι του, αφαιρούμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά και ρίχνουμε το χυμό και τις κομμένες φλούδες των μανταρινιών. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
Tip Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαράκι με 650 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Υπολογίστε λιγότερο χρόνο για το μαγείρεμα.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα