facebook-pixel
Ab logo
  • Patatas Bravas
Patatas Bravas

Patatas Bravas

από Βίκυ Σμυρλή
Εύκολη
31'- 60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 γρ. πατάτες σε κύβους McCain
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό για πασπάλισμα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 γρ. πατάτες σε κύβους McCain
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό για πασπάλισμα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι

Ας μαγειρέψουμε

Ετοιμάζετε τη σάλτσα μια μέρα πριν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε, τοματάκια, τοματοπολτέ, πάπρικα, τσίλι, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει. Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα σερβίρετε τις πατάτες. Λίγο πριν από το σερβίρισμα τηγανίζετε τους κύβους πατάτας μέχρι να γίνουν τραγανιστοί. Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τρυπάτε έναν - έναν με οδοντογλυφίδα. Τους περιχύνετε με τη σάλτσα, τους πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τους σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • 7081563
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307