Χριστουγεννιάτικη σούπα με ρέβες και αστέρια σφολιάτας
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Χριστούγεννα
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 800 γρ. ρέβες
- πάπρικα
- 1 κρόκος αυγού
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι γάλα (περίπου)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 3/4 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (από κύβους)
- 300 γρ. πατάτες
- μπρικ (αβγά σολομού)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064458
7082725
7135835
7064467
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τις ρέβες και τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε τις ρέβες και τις πατάτες και ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και γάλα τόσο όσο να έχετε ένα υγρό, βελούδινο μίγμα. Μεταφέρετε τη σούπα στην κατσαρόλα μέχρι να την σερβίρετε. Θα την ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.Κόβετε τη σφολιάτα με μικρά κουπ πατ σε σχήμα αστεριών. Τα αλείφετε με πινέλο με αβγό ή γάλα για να γυαλίσουν. Τα αραδιάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Την ετοιμασία των αστεριών μπορείτε να την κάνετε από το πρωί ή την προηγούμενη μέρα. Τα ζεσταίνετε στον φούρνο πριν τα σερβίρετε. Τα πασπαλίζετε με πάπρικα και μπρικ και τα σερβίρετε μέσα στην σούπα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064458
7082725
7135835
7064467
Για δες 4 ακόμη προϊόντα