facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα
Ab logo
  • Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα
Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

από Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης
Μέτρια
>60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 μέτριο λουκάνικο πικάντικο
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 1 κουτί τομάτα κονκασέ
  • 125 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (από κύβο)
  • 1 δάφνη
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Καυτερό πιπέρι καγιέν
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο λουκάνικο πικάντικο
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 1 κουτί τομάτα κονκασέ
  • 125 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (από κύβο)
  • 1 δάφνη
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Καυτερό πιπέρι καγιέν

Ας μαγειρέψουμε

Πλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 12 ώρες. Τα βάζουμε κατόπιν σε κατσαρόλα μαζί με το νερό τους, με το ένα κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρίφαλα, τα αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη δεμένα μαζί), το καρότο καθαρισμένο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.

Κόβουμε το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, καθώς και το λουκάνικο κομμένο ροδέλες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε την τομάτα και αραιώνουμε το μίγμα με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας, από το υγρό που έβρασαν τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον λίγο νερό. 20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στα ρεβίθια τα βερίκοκα. Αλάτι, δεν είναι απαραίτητο (ο ζωμός και το μπέικον είναι ήδη αλμυρά). Ρίχνουμε, όμως, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Σερβίρουμε σε σουπιέρα και πασπαλίζουμε με δυόσμο.

Tip Δεν χρειάζεται να φουσκώσετε τα βερίκοκα πριν τα χρησιμοποιήσετε γιατί μαγειρεύονται για λίγο και ενυδατώνονται γρήγορα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489